Haberler

Soma'da kömür madenindeki yangın yaralılar taburcu edildi

Soma'daki kömür madeninde çıkan yangında dumandan etkilenerek hastanere tedavi altına alınan madencilerin çoğu taburcu edildi.

Soma'daki kömür madeninde çıkan yangında dumandan etkilenerek hastanere tedavi altına alınan madencilerin çoğu taburcu edildi.

Soma Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu olan madenciler, hastane bahçesinde bekleyen yakınları tarafından karşılandı. Dumandan etkilenen 2 madencinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgencay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının meydana geldiği madende bir yıl önce benzer bir olay yaşandığını belirtti.

Yangının, sabah saatlerinde çıktığını ifade Küçükgencay, "İçeride dumandan zehirlenen madenciler, maden firması yetkilileri tarafından dışarı çıkarılmış. Yonus Güçlü arkadaşımızı kaybettik, çok üzgünüz" dedi.

Bu arada, Küçükgencay ile işçilerin aileleri arasında hastane bahçesinde kısa süreli tartışma yaşandı. Sendikanın işçilerin haklarını savunmadığı iddiası üzerine Küçükgencay, yarından itibaren olayın yaşandığı madendeki çalışma koşulları iyileştirilene kadar çalışmama kararı aldıklarını söyledi.

Madencilerden Halil İbrahim Gezgin'in yakınları ise olaydan sonra büyük panik yaşadıklarını, yetkililerden madenin kapatılmasını istediklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Soma Devlet Hastanesi Tamer Küçükgencay Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title