Haberler

Siverek'te Yol Kapatma Eylemi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen trafik kazası sonrasında vatandaşlar, üst geçit olmadığı gerekçesiyle kazaların yaşandığını öne sürerek, yolu 1 buçuk saate yakın trafiğe kapattı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen trafik kazası sonrasında vatandaşlar, üst geçit olmadığı gerekçesiyle kazaların yaşandığını öne sürerek, yolu 1 buçuk saate yakın trafiğe kapattı.

Siverek ilçesinin Selimpınar Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, Azat Baytok (8) yaralandı. Kaza sonrası mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatarak, üst geçit yapılması için eylem yaptı. Yol, yaklaşık 1 buçuk saat boyunca trafiğe kapatıldı. Yol kapatma yüzünden uzun kuyruklar oluşurken, Siverek Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yolu tekrar açması yönünde mahalle sakinleri ile konuşma yaptı. Ancak mahalle sakinleri, yaptıkları eylemde kararlı olduklarını, üst geçit yapılma sözü verilene kadar yolu açmayacaklarını söyledi. Selimpınar Mahallesi Muhtarı Bubo Tata ise, "15 yıldır buraya üst geçit yapılmıyor, 12 insanımız burada hayatını kaybetti. Yola üst geçit yapılması için yaptığımız başvurularda kimse bize dönüş yapmadı. Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor" dedi.

Öte yandan, Şanlıurfa Emniyet Müdürü'nün mahalle muhtarı ile konuştuğu esnada, kapalı alana girmek isteyen bir araç sürücüsüne vatandaşlar saldırırken, aracın camları kırıldı. Polis, olaya müdahalede bulundu.

Eylem noktasına gelen AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik de, vatandaşlarla sorunun çözümü için konuştu. İlhan Çelik, Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürü'nü telefonla arayarak, mahalle muhtarı ile görüştürdü. Muhtar ile konuşan Diyarbakır Karayolları 9, Bölge Müdürü Şamil Gülen, sorunun çözümü için en kısa zamanda uğraşacaklarını belirtti. Telefon konuşmasının ardından vatandaşlar, yolu trafiğe açtı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İlhan Çelik Diyarbakır Şanlıurfa Siverek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title