Haberler

Sivas, Valisini Uğurladı

Güncelleme:

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde karaciğer uyuşmazlığı nedeniyle vefat eden Vali Zübeyir Kemelek için Sivas'ta tören düzenlendi.

Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören Sivas Valisi 60 yaşındaki Zübeyir Kemelek hayatını kaybetti. Kemelek için düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Türk bayrağına sarılı tabutu Malatya'dan ambulansla Sivas'a getirilen Vali Zübeyir Kemelek'in cenazesi, polislerin omuzları üzerinde Ulu Cami'ye getirildi. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası, Vali Kemelek'in cenazesi konvoy eşliğinde Sivas Valiliği önüne getirildi.

VATANDAŞLAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Burada düzenlenen tören, Vali Kemelek'in öz geçmişinin okunması ve saygı duruşu ile başladı. Tören sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Törende konuşan Sivas Vali Vekili Ömer Kalaylı, "Çok büyük bir kayıp vesilesi ile bir arada bulunuyoruz. Kıymetli Valimizi ebedi istirahatına uğurluyoruz" dedi.

DUALAR EŞLİĞİNDE MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Kuran'ı Kerim okunmasının ardından Vali Kemelek'in cenazesi dualar eşliğinde memleketi Çorum'un İskilip ilçesine gönderildi.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Vali Kemelek, yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Çorum'da toprağa verilecek.

Törene Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Malatya Valisi Vasip Şahin, Vali Kemelek'in oğlu Barış Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hayatını kaybeden Sivas Valisi Zübeyir Kemelek için bir taziye mesajı yayımladı. Çankaya Köşkü'nden yayımlanan mesajda şunlar kaydedildi:

"Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Zübeyir Kemelek, üstlendiği görevlerde vatandaşlarımızın refah ve mutluluğu için büyük bir sevgiyle ve fedakârca gayret gösteren, çalışmalarını takdirle karşıladığımız kıymetli bir idareciydi. Aziz milletimiz, ülkemize önemli hizmetlerde bulunan Zübeyir Kemelek'i daima saygıyla hatırlayacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesine, Sivaslılara ve Içişleri Bakanlığımız'a başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

 


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zübeyir Kemelek Turgut Özal Sivas Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

ANTİ MASALsel.baba@hotmail.com:

Ne yapalım öldüyse ? bizden yani halkdan her gün yüzlerce kişi ölüyor kimsenin taktığı yok ölmek bile parayla paran yoksa cesedin bile rehin...Halktan ölen herkese Allah tan rahmet dilerim mekanları cennet olsun Ailelerine sabırlar dilerim.Allah ezilmişliklerine bağışlasın günahlarını.diğerleri pek ilgilendirmiyor beni bize ne vermişlerki arkalarından rahamet okuyacağım sözüm bu kişiye özel değil genel bunu tanımıyorum bile.

18
65
yanıtYanıtla
xxmeryem8625@hotmail.com:

bu tarz yorumlar sadece dikkat çekilmek için yazılıyor...

yanıt0
yanıt0
ANTİ MASALsel.baba@hotmail.com:

XX: dikkat çekme derdim olsa kendime kalıcı bir ad seçerdim ki akıllarda kalsın diye. doğru konuştuk hata oldu ! 100 yıldır kimler yönettiyse halimizde hiç bir değişiklik olmamıştır genellikle daha kötü olmuştur.artık siyasi bir isim duyunca gıcık oluyorum.Sizi bilmem ben Kendimce haklıyım ve rahatım.Artık bu oyun son bulmalı halk gerçekten kendini yönetmeli...

yanıt0
yanıt0
Veli Demir Potinmahmutdogan1960@hotmail.com:

Ölüm istenmez ama gelecek başa. Bunu idrak et, güzelce yaşa. Kimseyi kırma; incitme hiç bir canı. Mahvetme hem bu, hem öte dünyanı.

53
2
yanıtYanıtla
TOLGAademsimsek01@hotmail.com:

ALLAH RAHMET EYLESİN...

48
7
yanıtYanıtla
OKTAYoktayca-@hotmail.com:

ALLAH ailesine sabır versin. mekanı cennet olsun inşallah.

42
7
yanıtYanıtla
Vatandaşın Sesisercan_dan@hotmail.com:

ALLAH RAHMET EYLESİN...

38
9
yanıtYanıtla
mustafa DALAK SİVASLIozguven_5863@hotmail.com:

ALLAH RAHMET ETSİN

37
9
yanıtYanıtla
TRABZONcityistanbul61@gmail.com:

DARISI ADANALI GARDAŞLARIMIN BAŞINA...BİRAN ÖNCE ONLAR DA KURTULUR İNŞALLAH

13
32
yanıtYanıtla
ANTİ MASALsel.baba@hotmail.com:

AMİN.Biz ağlarsak fakir,masum ve garip kalmışlara ağlarız Örneğin suriye de teröristlerce öldürülen bir iki yaşındaki miniklere gerisi kim olursa olsun vıızzzzzzzzzzzzzzz hele siyasi biriylse TINNNNNNNNNNNNNNNN

yanıt0
yanıt0
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title