Haberler

Sivas'ta köylüler maden tesisine karşı protesto düzenledi

Güncelleme:

Sivas'ın Avcıpınarı köyünde yapılacak maden tesisine karşı köylüler, asbest içeriği nedeniyle çevre köylere yayılacak ve insan sağlığını tehdit edecek şekilde maden faaliyetlerinin yürütülmesine karşı çıktı. Köylüler, Sivas Valiliği'nin 'ÇED gerekli değildir' kararını protesto etti.

Sivas'ın Avcıpınarı köyünde yapılacak maden tesisine karşı köylüler, "Madenin çıkarılacağı bölgedeki toprak yapısı asbest içeriğinin yüksek olması nedeniyle maden faaliyetlerinin yürütülmesi ve bu madenin kamyonlarla taşınması sırasında bu asbest maddesi bütün çevre köylere yayılacak, insan hayatını ve sağlığını tehdit eder seviyeye gelecektir" açıklamasını yaptı.

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinin Avcıpınarı köyüne AVC Anatolia Resources Mad. San. Tic. A.Ş. isimli şirket tarafından yapılacak 'maden arama ve atık depolama tesisi', dün köylüler tarafından protesto edildi. Köylüler tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"BU TOPRAKLARDAKİ YAŞAM HAKKIMIZI TEHDİT ETMEKTEDİR"

"Yüzyıllardır atalarımızın, dedelerimizin yaşadığı bu topraklarda yapılacak maden tesisi öncelikli olarak bu topraklardaki yaşam hakkımızı tehdit etmektedir. Madenin çıkarılacağı bölgedeki toprak yapısı asbest içeriğinin yüksek olması nedeniyle maden faaliyetlerinin yürütülmesi ve bu madenin kamyonlarla taşınması sırasında bu asbest maddesi bütün çevre köylere yayılacak, insan hayatını ve sağlığını tehdit eder seviyeye gelecektir. Dünyada kansorejen maddeler listesinde ilk sırada asbest maddesi, 'kesin kanserojen' tanımlaması ile 1. grupta sınıflandırılmıştır.

"KARARLILIĞIMIZ VE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEKTİR"

Söz konusu maden projesi ile ilgili olarak Sivas Valiliği'nin vermiş olduğu 'ÇED gerekli değildir' kararı projenin hayata geçmesiyle beraber köylerde yaşayanların yaşam alanlarına, sağlıklarına, köylerin tarım arazilerine, hayvancılığa, su mirasına, havaya, sosyal yaşantıya, ekolojik yapıya, güvenliğe, tarihi ve kültürel mirasa, doğal varlıklara ve biyolojik çeşitliliğe zarar verecektir. Bizler Sivas Valiliği'nce verilen ÇED gerekli değildir kararını protesto ediyoruz. Yapılacak bilirkişi incelemesinde bu itirazlarımızın haklılığı ortaya çıkacaktır. Bu konudaki kararlılığımız ve mücadelemiz sonuna kadar artarak devam edecektir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Sivas Valiliği Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title