Haberler

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Kayseri'de

Ergenekon Operasyonunu Değerlendiren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bir Hukuk Devletinde Hukukun İşlemesine Kimsenin Sözü Olamayacağını Belirterek, "Devlete Hizmet Eden Değerli İnsanların Bu Şekilde Gözaltına Alınmasını Uygun Bulmuyorum" Dedi.

Ergenekon operasyonunu değerlendiren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bir hukuk devletinde hukukun işlemesine kimsenin sözü olamayacağını belirterek, "Devlete hizmet eden değerli insanların bu şekilde gözaltına alınmasını uygun bulmuyorum" dedi.

Sivas'ta Madımak Oteli'nde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin 15. yıldönümü anma programına katıldıktan sonra Kayseri'ye gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Türkiye devletinin, tüm ulusun varlığı olduğunu belirten Sarıgül, Ergenekon Operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan birçok önemli isme, bu şekilde davranılmaması gerektiğini kaydetti. Sarıgül, "Devlet siyasi partilerin malı asla olamaz. Devlet üzerinden siyaset yapmak son derece yanlıştır. Her partinin savcısı ve askeri olamaz. Bu saygın kişilerin bu şekilde gözaltına alınması yanlış buluyorum. Türkiye bir hukuk devletidir" diye konuştu.

Sivas olaylarını anma programına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katılmamasını da eleştiren Sarıgül, Baykal'a 'Zat-ı muhterem' diye seslendi. Sarıgül, "Ana muhalefet partisi lideri Oval Ofisi'nde oturuyor. Zat-ı muhterem Baykal'ın Sivas'a gelmemesini kınıyorum. Ne yapıyor kendileri acaba, bunu merak ediyorum. Baykal ve arkadaşları, kendi koltuklarına kurulmuşlardır. Kendi oluşturdukları imparatorluklarında halk ile parti arasında bir yapay duvar oluşturdular. Bizim amacımız, bu duvarları yıkmaktır" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin kapatılması sürecini de değerlendiren Sarıgül, iktidara halkın oylarıyla gelen partilerin tekrar halkın oylarıyla kapatılması gerektiğini belirtti. Sarıgül, "AK Parti'ye yönelik açılan kapatılma davasına olumlu bakmıyorum. Yanlış yapan birileri varsa, parti içerisinde onlara gereken işlem yapılmalı. Partiler seçimle iktidara gelip tekrar seçimle kapatılmalı" dedi.

"ATATÜRK'ÜN KOLTUĞU İKTİDAR KOLTUĞUDUR" İktidarın olumlu uygulamalarını tebrik edecek yanlış çalışmalarını da eleştirecek bir ana muhalefetin olmadığını söyleyen Sarıgül, yıllardan beri iktidar olmayı başaramayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a tepki gösterdi. Sarıgül, Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in yüzde 0,1 oy farkla istifa ettiğini örnek göstererek Deniz Baykal'ın 4 yerel ve genel seçimde de başarısız olduğunu kaydetti. Sarıgül, "Deniz Baykal. Atatürk'ün koltuğu yan gelip yatma koltuğu değildir. O koltuk, iktidara gelme koltuğudur.

1974 yılında Önder Sav-Deniz Baykal ikilisi vardı, şimdi de var. En büyük irade halkın iradesidir. Bizim gayemiz başarısızlar gitmelidir, yerine başarabilecek kişilerin gelmesidir. Ben korkmam ve çekinmem" ifadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin çalışmalarını da tebrik eden Sarıgül, Kayseri'nin Türkiye'nin örnek şehirlerinden birisi olduğunu da sözlerine ekledi.

(YS-MSA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title