Haberler

Kopya çekerken yakalanan öğrencinin abileri, okul basıp öğretmen dövdü

Güncelleme:

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki ortaokulda öğretmen M.K., kopya çektiği gerekçesiyle okul idaresine gönderdiği öğrencinin ağabeyleri tarafından sınıfta darbedildi. Okul koridorunda yaşanan arbede anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Cumhuriyet Ortaokulu'nda öğretmen M.K. dün sınavda kopya çeken öğrencisini, okul idaresine gönderdi. Okul idaresi de durumu öğrencinin ailesine bildirdi.

OKULA GELİP ÖĞRETMENİ DÖVDÜLER

Okula gelen öğrencinin ağabeyleri Ş.B. ve A.B., ders sırasında sınıfa girip öğretmen M.K.'yi öğrencilerinin gözü önünde darbetti. Ses üzerine diğer sınıflardaki öğretmenlerin gelmesiyle Ş.B. ve A.B. sınıftan çıkarıldı. Bir süre koridorda devam eden tartışmanın ardından ağabeyler dışarı çıkarıldı.

Şırnak'ta öğrencinin ağabeyleri öğretmeni dövdü

GÖZALTINDA

Öğretmen M.K. kendisini darbeden Ş.B. ve A.B.'den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Şırnak'ta öğrencinin ağabeyleri öğretmeni dövdü

"TALEBİMİZ TEHDİT VEYA ŞİDDETE HAPİS CEZASI ALMASIDIR"

Okulun önünde toplanan eğitimciler yaşanan şiddet olayını protesto etti. Grup adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı, şunları söyledi: "Bugün buraya dün yaşanan şiddet olayını ve faillerini kınamak şiddete uğrayan meslektaşımızın yanında olduğumuzu belirtmek ve şiddet olaylarının son bulması, okulların ve eğitim çalışanlarının güvenliğinin sağlanması adına hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunmak için toplanmış bulunmaktayız. Eğitimciye yapılan saldırıyı topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Talebimiz eğitim ve öğretim hizmeti sunumu esnasında veya verilen eğitim ve öğretim hizmetinden kaynaklanan nedenlerle eğitim çalışanlarına karşı cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişilere hapis cezası verilmesi, eğitim kurumlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçunun tutuklama nedeni varsayılan suçlardan sayılması ve şiddet mağduru personele karşı işlenen suçlar sebebiyle ceza hukuku kapsamında yürütülmekte olan işlemlerde ve davalarda personelin talebi üzerine bakanlığın hukuki yardımda bulunması noktasında düzenleme yapılmasıdır. Mevcut düzenlemelerin caydırıcı olmadığı, bilakis şiddeti beslediği artık görülmelidir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Haberler

500

Yorumlar (12)

İskenderoğlu:

Öğretmene uzanan elleri kırmak lazım sen bunlara bugün ceza vermezsen yarın daha kötüsü olur Allah belalarını versin

261
27
yanıtYanıtla
Hako:

Bu kekolari derhal sinir dişi etceksin

205
29
yanıtYanıtla
Uzaktan Dünyalı Dünyalı:

ekmekçiyi tutukladığınız gibi bunları da tutuklayacak mısınız? KESİNLİKLE HAYIR!

133
25
yanıtYanıtla
Vatan Daş:

Evet yapılanlar tamamen yanlış ama bunların hepsi eğitimsizlikten. Aile terbiyesi de bunlara dahil. Sürüyle çıkartıyorlar sonra sokaklara salıyorlar. En temel eğitim aileden başlar oda bir parça plastikle :D

128
14
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

sorun değil, nasıl olsa yanan can, adaleti dağıtanların canı değil

125
4
yanıtYanıtla
Karakutu:

Eskiden okulda bir hatamiz oldumu ilk ogretmen doverdi yetmezmis gibi eve dondugumuzde de bide evdekiler tozumuzu alirdi ne halt yedik diye. Simdi ise tam tersi.??

121
3
yanıtYanıtla
Mehmet Celik:

egitmek icin insan olmalari gerek

109
7
yanıtYanıtla
bekir yapici:

malesef bu ülkede yapanin yaptigi yanina kar kaldigi sürece huzur ve güven gelmeyecek ve günden güne artarak dahada cogalacak adalet ve yargi ve egitim sistemiyle bu kadar oynanmasi ilgisiz alakasiz kalinmasi ciddi bir önlem alinmamasi iyilestirmeye gidilmemesi size normalmi geliyor?

105
4
yanıtYanıtla
HATİCE TANYILDIZ:

ulan siz kim eğitilmek kim

96
9
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

sağlık çalışanları için yasa çıkardınız öğretmenler için niye yok:(((( Akşama serbest kalırlar elini kolunu sallayarak giderler

97
5
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title