Haberler

Sinop'un Boyabat ilçesinde ekoturizm rotası oluşturulacak

Güncelleme:

Sinop'un Boyabat ilçesinde Salar Kaya Mezarları ile Bazalt Kayalıkları arasında ekoturizm rotası oluşturulacak. Vali Mustafa Özarslan, yeni turizm rotasının vatandaşlara şehirlerin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşma imkanı sağlayacağını belirtti. AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise güzergahın turizm açısından önemli olduğunu vurguladı.

Sinop'un Boyabat ilçesinde ekoturizm rotası oluşturulacak.

İlçedeki Salar Kaya Mezarları ile Bazalt Kayalıkları arasında oluşturulacak ekoturizm rotasında yapılan yürüyüşe katılan Vali Mustafa Özarslan, gazetecilere, oluşturacakları yeni turizm rotasıyla vatandaşlara şehirlerin gürültüsünden, stresinden uzaklaşma imkanı sağlayacaklarını söyledi.

Tarihi geçmişe sahip iki tarihi mekan arasında oluşturulacak rotanın ülke ve kent turizmine önemli katkı yapacağına inandıklarını vurgulayan Özarslan, şöyle konuştu:

"İnanıyorum ki burada çok farklı bir gelişme olacak. Büyükşehirlerin gürültüsünden, stresinden kaçan hemşehrilerimiz ve turistlerimiz için imkan sağlayacağız. Turistlerimizi bekliyoruz buraya, davet ediyoruz. Halkımız da gelenlerle iş birliği yaparsa bir kültürel dönüşüm olacaktır. Aynı zamanda Kurusaray köyünde de stantlar oluşturmayı planlıyoruz. Burada da ekonomik bir aktivite olacak. Yapacaklarımızı biliyoruz, hep beraber sayın vekilimizin de desteğiyle iyi işler çıkaracağımızı biliyorum."

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise söz konusu güzergahta yeni bir turizm rotası oluşturulmasını turizm açısından çok önemli gördüklerini dile getirdi.

Yaklaşık 12 kilometrelik güzergahın ekoturizm rotası olarak ilan edildiğini anlatan Maviş, yapılacak yatırımlarla güzergahın tam manasıyla bir turizm rotasına dönüşeceğine inandığını kaydetti.

Yürüyüşe Vali Özarslan ve Milletvekili Maviş'in yanı sıra Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Kara, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Özarslan Milletvekili Nazım Maviş AK Parti Boyabat Sinop Çevre Turizm Güncel Haberler

Bahçeli'den çok sert 'Yumuşama' çıkışı: Hangi sinsi emellere ve sakat hedeflere odaklandığı bellidir

Bahçeli'den çok sert "Yumuşama" çıkışı: Hangi sinsi emellere ve sakat hedeflere odaklandığı bellidir

Türkiye'nin dev lastik fabrikasında üretim durdu

Türkiye'nin dev lastik fabrikasında üretim durdu

'İstesek en az 10 vekil gelir' sözleri CHP ile İYİ Parti'yi karşı karşıya getirdi

"İstesek en az 10 vekil gelir" sözleri CHP ile İYİ Parti'yi karşı karşıya getirdi

Denizli'de 6 ilçede yangın! Alevlerin yuttuğu koyun sürüsünün görüntüsü yürek dağladı

Denizli'de 6 ilçede yangın! Alevlerin yuttuğu koyun sürüsünün görüntüsü yürek dağladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title