Haberler

SinemaTV'de ''Titanik''

Güncelleme:

Batışının 100 yıldönümünde Titanic'in trajik yolculuğu SinemaTV ekranlarında.

TITANIC

Tür: Romantik, Dram, Macera

Yönetmen: James Cameron

Yapım: 1997

Oyuncular: Leonardo Di Caprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates

İnsan elinden çıkmış en büyük ve en gösterişli yüzen araç olan Titanic yola koyuldu. Batmaz, sarsılmaz denilen bu büyük lüks yolcu gemisinde yolculuk yapmak, 20. Yüzyılın muhteşem bir rüyasıydı. Ancak bu büyük rüya sadece 4.5 gün serecek ve anısını bir sonraki yüzyıla bile taşıyacak büyüklükte bir kabusa dönüşecekti. İşte bugün bile heyecan uyandıran bu acı ancak bir o kadar da sinematografik felaket hikayesini bu kez James Cameron'un yönetiminde ve sinema tarihinin gördüğü en büyük bütçeyle gerçekleştirilmiş son versiyonuyla izliyoruz. Geminin ilk ve son yolculuğuyla örtüşen, kısa soluklu ama ölümsüz bir aşk öyküsüne yer veren Cameron, Titanic kadar büyük bir aşk öyküsü merkez alarak, bu bildik felaketi farklı bir tarzda anlatmak istemiştir.

Titanic, Oscar seferini başarıyla tamamladı ve bu yolculuğu tam 11 ödülle süsledi. 200 milyon dolarlık Titanic, 70'inci Oscar Ödüllari töreninde en iyi film, yönetmen ve şarkı da dahil 11 dalda topladığı ödüllerle rekoru eline aldı. Toplam 14 dalda aday gösterilen dev film, sadece üç dalda Oscar'ı ıskaladı. Böylece, aynı dev transatlantik gibi filmin de batmaya mahkum olduğunu ileri sürenler yanılmış oldu. Bütün zamanların en çok seyredilen filmi olan Titanic, Oscar gecesinde öyle ezici bir üstünlük sağladı ki, hiçbir film iki ödülden fazlasını alamadı.

Yayın Saati : 18.45

Yayın Tarihi : 06 Aralık Perşembe

Kaynak: Bültenler / Güncel

Leonardo Di Caprio James Cameron Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title