Haberler

Silah Seslerinin Sabaha Kadar Dinmediği Yüksekova'dan İlk Görüntüler

Güncelleme:

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Yükseova'da dün gece yaşanan çatışmalar sırasında yaşanan dehşet gün ışıyınca ortaya çıktı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde çıkan olaylar nedeniyle dün saat 23.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında sokak aralarında çatışmalar aralıklarla sabaha kadar sürdü. Silah sesleri sabah kesildi. Gece yaşanan olayların ardından yaşanan vahşet gün ışıyınca ortaya çıktı.

ÇATIŞMALARIN İZLERİ GÜN IŞIYINCA ORTAYA ÇIKTI

Yüksekova'da gece yaşanan çatışmalar gün ışıyınca kesildi. Sabah silah seslerinin duyulmadığı ilçede halk çatışmaların izlerini silmeye çalışıyor. Çatışmalar sonrası ortaya çıkan görüntülerde evlerin duvarlarının delindiği ve kullanılmaz hale geldiği görülüyor.


SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI DİNLEMEDİLER

Hakkari Valiliği çıkan olaylar nedeniyle Yüksekova İlçesi'nde dün gece saat 23.30'dan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan etti. Yasağın hemen ardından ilçenin Orman ve Eski Kışla mahallelerinde silah ve patlama sesleri duyuldu, bir çok kişi yasağa uymayarak sokaklara çıktı.


TENCERE VE TAVALARLA SOKAĞA ÇIKTILAR

Ellerindeki tava, tencere kapaklarını birbirine vurarak sokaklarda protesto gösterisi yapan gruplara güvenlik güçleri sık sık müdahalede bulundu. İlçenin çeşitli mahallelerinde terör örgütü PKK yandaşları, zırhlı araçlarla devriye gezen polis ekiplerine barikat kurup taş atarken, güvenlik güçleri de basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti.


SİLAH SESLERİ SABAH KARŞI KESİLDİ

Yüksekova'nın çeşitli mahallelerinde çıkan çatışmalar nedeniyle gece boyu aralıklarla duyulan silah sesleri sabah saat 07.30 sıralarında kesildi.


HDP'Lİ ZEYDAN; 3 ÖLÜ VAR

Yüksekova'da bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, kendilerine gelen bilgilere göre ilçede gece boyu süren çatışmalarda 3 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını ileri sürdü. Zeydan şunları söyledi:

"Yüksekova'da dün saat 23.30'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ilçenin eski Kışla, Orman ve Mezarlık mahallelerinde çatışmalar yaşandı. Çatışmada bize gelen bilgilere göre 10 sivil insanın yaralandığını ve bu yaralılardan 3'ünün yaşamını yitirdiği yönünde. Bu yaralıları almak için bölgeye ambulansların geliş gidişlerine de izin verilmedi. Vatandaşlar yaralıları kendi imkanlarıyla hastaneye götürmek istiyor. Ama güvenlik güçleri buna da izin vermiyor. Bizler de bir milletvekili olarak o bölgeye giremiyoruz. Halk kendi kaderiyle baş başa bırakılmış durumda"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Zeydan Yüksekova Yükseova Hakkari Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500

Yorumlar (281)

GERİLLA GELİYOR:

SİZ MERAK ETMEYİN MASUM GENÇLERE SAVAŞ TECRÜBESİ OLMAYANLARLA ÇATIŞIN GERİLLA ARTIK SAHATA AKTİF ROL OYNAYACAĞINI AÇIKLARDI TÜRKİYE SAVAŞ SAHASINA ÇEVİRİLECEK İST. ANK. İZMR DE FEDAİ EYLEM YAPILACAK YÜKSEKOVA 2. Cİ KOBANE OLACAK. . HA BİDE YÜKSEKOVADA 2 AKREP TİPİ PANZERİN İMHA FOTULARINI VERMİYORSUNUZ GÖZLERİMLE GÖRDÜM PARAMPARÇA OLMUŞTU 2 AKREPTE YERLER HEPSİ KANDI . .

80
61
yanıtYanıtla
kurtalanlı kürt:

her biji gewer allah yardımcılar olsun şehid namirin

13
124
yanıtYanıtla
rteye hayir:

Yasasin ic savas akp nin erdoganin yeni slogani buymus ugur isilak yakinda sarkisini cikartir piyasaya

8
94
yanıtYanıtla
levent:

Burasi suriye degil burasi turkiye rte baskan olmayinca kudurdu seni baskan partinizide basbakan yaptirmiyacagiz kahrolsun erdogan kahrolsun saray kahrolsun diktator erdogan

11
84
yanıtYanıtla
Dejavu:

Ulan Kürtler bunun intikamını almazmı sanıyorsunuz. Daha çok asker polis geberir

36
50
yanıtYanıtla
vangolu:

devleti dinlemeyeni vurun acimayin.ne demek sokaga cikma yasagi var utanmadan sikilmadan sokaga cikiyorlar demekki hepsi terorist.kurtluk bu degil

56
26
yanıtYanıtla
ÜLKÜ 07:

İŞTE AKP NİN ÜLKEYE GETİRDİĞİ BARIŞ SÜRECİ.BAKALIM TAHT İÇİN BAŞKA NERELERİNİ VERECEKLER.

61
15
yanıtYanıtla
Anadoluda Gerçek Türk Yok:

Allah T. C Devletinin Belasını Versin Onlarca Kürd Gencini Öldürdü Katil T. C Terörist Türkiye

24
52
yanıtYanıtla
kürdümMobil-ANDROID:

yeter bizim adımızı pkk yla bi arda almayın artık. hıristiyan ı, Zerdüşt ü dinsiz imansız lar örgütünü bizimle bir anmayin. bitirin şu teröristleri, veya açıkca vurma emri verin, bitirelim bu işi.

34
37
yanıtYanıtla
batmane:

Ozelbirlikler katliam yapiyor her tarafi yakip yıkıyor allah kahretsin

25
41
yanıtYanıtla
Tüm 281 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title