Haberler

Siirt'teki Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Güncelleme:

Vali Aydın, Öneryıldız aileleri arasındaki kan davası barışla sonuçlandı.

Bir yıl önce, Siirt iline bağlı Şirvan İlçesi, Ormanbağı köyünde, Hasan Öneryıldız ve Hamza Öneryıldız adlı akraba ailelerin aralarında çıkan arazi anlaşmazlığıyla, meydana gelen husumet sırasında, Kenan Öneryıldız (30) adlı vatandaşın yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan kavganın ardından, başlayan kan davası, barışla sonuçlandı.

Kanaat önderi ve din alimi Muiniddin Aydın'ın girişimleri sonucu, Öneryıldız aileleri bir araya gelerek barıştı.

Din alimi Muiniddin Aydın'ın Kooperatif Mahallesindeki evinde düzenlenen barış yemeğinde, Kurani Kerim ve duaların okunması ve konuşmaların yapılmasının ardından,  her iki aileye mensup kişiler birbirlerini  kucaklayarak, kan davasını barış ile sonuçlandırdılar.Ailelerin birbirlerini kucaklamaları sırasında duygulu anlar da yaşandı.

Kanaat önderi ve din alimi Muiniddin Aydın'ın barışın toplumdaki önemini anlatarak "yaklaşık altı aydan beri barış için çalışmalara başladık. Yaptığımız çalışmalar sağduyu ve sulhla sonuçlandı. İnsanlar nefislerine yenik düşebilir.Bir anlık hiddetle Yanlış yapabilir.Yüce Allah affeden kulunu aziz yapar, yüceltir.  İnsanları bağışlamayanı Allahü Teala da bağışlamaz. Allah rızası için affetmek, toplumunu huzur ve sükunu için affetmek,çok erdemli ve faziletli bir duygudur. Barışa muhtaç olduğumuz bu günlerde, bir yıl önce yaşamını yitiren Kenan Öneryılız kardeşimizin ailesi hiçbir şart ortaya koymadan Allah ve Resulü için affetmişlerdir.Barışın kalıcı olmasını Yüce Allahtan temenni eder,emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Ahmet Aydın ise yaptığı konuşmada," husumette yaşamını yitiren  kişiye rahmet dileyerek, toplumdaki Kanaat önderlerinin kan davaları olsun diğer meselelerde önemli bir toplumsal sorumluluk üstlendiklerini ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini" kaydetti.

Vali Aydın "Barışın ve kardeşliğin tesisi için bugünlerde birliğe beraberliğe ve hoşgörüye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu anlamlı sulhun ailelerimiz arasında kalıcı olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

İl Müftüsü Faruk Arvas' da, İslam dininin barış dini olduğunu belirterek, Kardeşlik ve barışın tesisi için herkesin dua etmesi gerektiğini belitti.

Etkinlik barış yemeğinin yenilmesi ile sona erdi.

Barış yemeğine; Vali Ahmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Şirvan Belediye başkanı Necat cellek, İl Müftüsü Faruk Arvas, Ak Parti İl başkanı Ali İlbaş, Öneryıldız aileleri  ve yakınları ile, Siirt' teki kanaat önderleri ve  çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Aydın Faruk Arvas Şirvan Siirt Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title