Haberler

Şiirlere, Romanlara Konu Olan Üsküdar'ı Bu Kez Ünlü İsimler Anlattı

Üsküdar’ın ünlü simaları, Üsküdar Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Adam Olmuş Çocuklar Başarının Sırrı kitabı projesi kapsamında bir araya geldi.

Üsküdar'ın ünlü simaları, Üsküdar Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Adam Olmuş Çocuklar Başarının Sırrı kitabı projesi kapsamında bir araya geldi. Edebiyattan sinemaya sanatın birçok alanına konu olan Üsküdar, bu kez ünlü isimler tarafından anlatıldı.

Üsküdar Belediyesi'nin hayata geçirdiği Adam Olmuş Çocuklar Başarının Sırrı isimli kitap projesi, ilçede yaşayan sanat, spor, edebiyat ve sinema dünyasından çok sayıda ünlü ismi bir araya getirdi. Yıllardır Üsküdar'da yaşayan ve mesleğinde büyük başarılara imza atan isimleri buluşturan projede, ünlü isimler Üsküdar ile olan anılarını ve başarı hikayelerini anlattı. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik fuaye alanında, ünlülerin yeni ve eski fotoğraflarından oluşan resim sergisinin açılışıyla başladı.

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın üstlendiği geceye sinemanın unutulmaz oyuncularından Yavuz Karakaş, Kayhan Yıldızoğlu, Ayberk Atilla, Sinan Bengier gibi usta isimler katıldı. Sırayla sahneye gelen ünlü isimler, Üsküdar ile ilgili duygularını ve yaşadıkları anıları paylaştı.

"ŞEHRİMİZİN EN ÖNEMLİ ZENGİNLİĞİ BU ŞEHİRDE YAŞAYANLARDIR"

Projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Üsküdar bir kültür şehri, kadim huzurun beldesi, bu huzuru ve bu güzel kültür havzasını oluşturan şehrimizin elbette en önemli zenginliği bu şehirde yaşayanlardır. Bu güzel şehrimizde sanattan siyasete, edebiyata, iş hayatına, spora her camianın önde gelenleri güzel şehrimizin sakinleridir. Üsküdar için ayrı bir zenginliktir bu. Zaten bu zenginlik sayesinde Üsküdar bir kültür şehridir, sanat dünyasının, İstanbul ruhunun tam merkezidir, İstanbul'un kalbidir. Böyle güzel şehre güzel faaliyetler yakışıyor. Üsküdar şuan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ikamet ettiği güzel bir şehirdir. Gerek ülkemize gerek uluslararası arenada ülkemizi temsil anlamında başarılarıyla gururumuz olmuş Üsküdarlılarımızı gençlerimize tanıtmayı arzu ettik. Eminim çok faydalı olacak gençlerimiz de buradaki hayat hikayelerini kendilerine birer örnek olarak seçeceklerdir"

"DÜŞÜNÜLMEK ÇOK GÜZEL BİR ŞEY"

Yeşilçam sinemasının unutulmaz isimlerinden Yavuz Karakaş, "Bu projenin içinde olmak, Üsküdar'ın seçkin insanlarından biri olmak bana çok mutluluk verdi. Beni ve birçok arkadaşımı davet ettikleri için mutlu oldum çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bir başka usta oyuncu Sinan Bengier de, "Yer almak önemli tabi ama düşünülmek çok güzel bir şey, düşünenlere çok teşekkür ediyorum. Bu kadar çok insanın burada büyüdüğünü bilmiyordum" dedi.

Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak da, aşağı yukarı 18 senedir Üsküdar'da yaşadıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: " Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Üsküdar'da yaşayıp birbirini tanımayan insanları bir araya getirdiği için çok teşekkür ediyorum. Çocukluk anılarımız ve hayatımızla ilgili bazı bilgi aldılar bizden. Hakikaten duygu dolu bir gece oldu devamını bekliyoruz."

Programın sonunda 40 usta sanatçının kendi hayat hikayelerinden kesitlerin ve Üsküdar ile ilgili anılarının bulunduğu Adam Olmuş Çocuklar Başarının Sırrı kitabı, programa katılan sanatçılara Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Üsküdar Belediyesi Sinan Bengier Bağlarbaşı İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title