Haberler

Sigarayı Bırakanların İsimleri Kütüğe Çakıldı

Adana'da sigarayı bırakan 20 kişinin isim beratı kütüğe çakıldı.

Adana'da sigarayı bırakan 20 kişinin isim beratı kütüğe çakıldı.

Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü dolayısıyla Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde dumansız hava sahası temasıyla düzenlenen törende, hastanedeki poliklinik vasıtasıyla sigarayı bırakanları temsi·len 20 kişiye teşekkür belgesi verildi, oluşturulan hatıra kütüğüne isimleri yer aldı.

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Sinan Özler, hastalık yapan tüm bağımlılıklara savaş açtıklarını belirterek, önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlık olduğunu kaydetti.

Artık hastalık olarak kabul edilen sigara kullanma alışkanlığından kurtulabilmek için vatandaşların sağlık çalışanlarının desteğine ihtiyacı olduğunu ifade eden Özler, bu durumda en yakın sağlık kurumuna müracaat edilerek veya Bakanlığın "Alo 171 Sigara Bırakma Hattı" aranarak destek istenmesini gerektiğini belirtti.

Sigarayı Bıraktırma Birimi Sorumlusu Psikiyatri Uzm. Dr. Fatma Süreyya Işık Coşkun da, her bir sigara bağımlısını "deniz yıldızı" olarak değerlendirdiklerini belirterek, açtıkları birimin adını da "Deniz Yıldızı Sigarayı Bıraktırma Polikliniği" koyduklarını dile getirdi.

Polikliniğine başvuru sonucu sigarayı bırakan görme engelli Ahmet Şahin Akbıyık da sigarayı bırakarak çocuklarına ve torunlarına örnek olmanın gururunu yaşadığını belirterek, "Sigara, bıraktırılmaz bırakılır. Siz de en yakın sağlık kurumuna başvurarak azim ve kararlılıkla deniz yıldızı olabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından poliklinikte sigarayı bırakanları temsilen 20 kişinin isim beratı kütüğe çakıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Deniz Yıldızı Ekrem Tok Özler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title