Haberler

SGKM, Etkinlikleriyle Bu Ay da Sanatseverleri Sevindiriyor

Güncelleme:

Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi, Aralık ayında da ev sahibi olduğu etkinliklerle sanatseverlerin gönlünü fethediyor.

Çıplak Ayaklar Kumpanyası'nın 'Sen Balık Değilsin' isimli tiyatro-dans gösterisinin ardından, 'Dans Afrika' dans gösterisi ve Film Müzikleri Senfoni Orkestrası konseri SGKM'nin bu ayki etkinliklerini oluşturuyor.

Yıl içinde birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Sevgi Gönül Kültür Merkezi, Aralık ayında da pek çok etkinliği sanatseverlerle buluşturacak.

'Dans Afrika' eşsiz temsiliyle SGKM'de

Türkiye'nin ilk ve tek Afrika ritim ve dans topluluğu Dans Afrika, ilk gösterisini Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek. Terapi edici ve eğlenceli yönü nedeniyle tüm dünyada yaygın olarak bilinen, gösterileri insanları derinden etkileyen, görsel ve işitsel açıdan seyri ve dinlemesi keyif veren Dans Afrika grubunda ünlü Amerikalı dans grubu Kankouran'ın en başarılı dansçı ve davulcuları da yer alıyor.

'Film Müzikleri Senfoni Orkestrası' Konseri

SGKM'nin Aralık ayındaki bir diğer etkinliği, 2010 yılının sonbaharında konservatuar ve eğitim fakültesi müzik öğretmenliği bölümünün kendi branşında en iyi üyelerinin bir araya gelmesiyle kurulan 'Film Müzikleri Senfoni Orkestrası' (FİLMSO)'nın konseri olacak. Konser 26 Aralık Çarşamba günü İbrahim Muslu şefliğinde SGKM'de yapılacak.

FİLMSO, Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde iş güvencesi olmayan gençlere orkestrasında yer vererek bir gelecek sağlamayı hedefliyor. Orkestra ayrıca, senfonik müziği, yerli ve yabancı film müziklerinin popülaritesinin de etkisiyle halka ulaştırarak, sevdirmeyi amaçlıyor. FİLMSO, SGKM'de gerçekleştireceği konser repertuarında film görüntüleri eşliğinde Star Trek, Corpse Bride, Lord of The Rings gibi kült filmlerin müziklerini dinleyicilerle buluşturacak.

Aralık 2012 SGKM Programı

19 Aralık 2012 – Dans Afrika

26 Aralık 2012 – Film Müzikleri Senfoni Orkestrası Konseri

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sevgi Gönül Türkiye Afrika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title