Haberler

YYÜ Senatosu Van-Et'te Toplandı

Güncelleme:

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosu, Van-Et Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş tesislerini inceleyip bilgi alışverişinde bulundu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sanayi Üniversite işbirliği kapsamında halkın değil, kendilerinin halkın ayağına giden anlayışı devam ettiriyor. Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, senato üyeleri ve bazı akademisyenlerle birlikte, Vanet tesislerinde sorunları yerinde görmek ve çözüm yollarını araştırmak için bir toplantı gerçekleştirdi.

Bölge Haber Merkezi

Toplantını en önemli yönün ise üniversite heyetinin toplantıyı kendi senato salonunun yerine bir un fabrikasını seçmeleri oldu. Van'da böylesine güzel bir tesisin olmasından dolayı gurur duyduklarını belirten Prof. Dr. Battal, çok daha güçlü hale gelen üniversitenin elde ettiği birikimi kentteki bütün sektörlerle paylaşmak istediklerini söyledi.

"SADECE AKADEMİSYENLİK YAPMAK İSTEMİYORUZ"

Prof. Dr. Battal, "Van'ımız, bölgemiz ve ülkemiz için, yapılanları daha da iyi bir hale getirmek için üniversite olarak biz rahatsız edilmek istiyoruz. Biz üniversitede oturup sadece yayın yaparak, makale yazarak akademisyenlik yapmak istemiyoruz. Bizim amacımız, gittiğimiz kuruluşlarda toplantı yapıp dönmek değil. Senatoda bulunan arkadaşlarım ile Van'ı daha iyi bir yere taşımak için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Üniversite olarak gittiğimiz kuruluşlarda bilimsel olarak nasıl destek verebiliriz bunun heyecanı içindeyiz"

VANET Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Küçükali ise, Üniversite Senatosunu misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirterek "Sizlerin bize hem bilimsel olarak hem de moral olarak destek olacağınızı biliyorum. Üniversite ile ortak işbirliği içinde çalışmayı bizde istiyoruz. Beraber şunları yapabildik diyeceğimiz günleri bekliyorum" dedi.

Toplantıda YYÜ Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.. Kenan Demirel, YYÜ Genel Sekreteri Prof.Dr. Murat Demirel, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Doç Dr Yusuf uzun ile Senato Üyeleri katılırken Vanet A.Ş de ise VANET Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Küçükali, Vanet Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş Genel Müdürü Erdal Bölükbaş, Fabrika Müdür Vekili Yusuf Elmas hazır bulundu.

Vanet Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş Genel Müdürü Erdal Bölükbaş'ın hazırlamış olduğu slayt gösterisi ile tesis hakkında bilgi alan Senato üyeleri karşılıklı fikir alış verişinde bulunduktan sonra tesislerden ayrıldı.

Van Bölge Gazetesi- Haber Merkezi

Kaynak: Temsilci / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekin Küçükali Murat Demirel Peyami Battal Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title