Haberler

Şemdinli Devlet Hastanesi'nde Onarım Çalışmaları Sürüyor

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü aracı patlatması sonucu çevredeki bina ve işyerleriyle birlikte büyük zarar gören Şemdinli Devlet Hastanesi'ndeki onarım ve temizlik çalışmaları sürüyor.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü aracı patlatması sonucu çevredeki bina ve işyerleriyle birlikte büyük zarar gören Şemdinli Devlet Hastanesi'ndeki onarım ve temizlik çalışmaları sürüyor. Hastanenin acil servisi hizmet vermeye başlarken, zarar gören diğer birimlerin tekrar hizmete başlaması için yoğun bir çalışma yürütülüyor. Diyailiz hastaları ise Yüksekova'ya sevk ediliyor.

Şemdinli ilçe merkezinde geçen çarşama günü saat 20.00 sıralarında duvarla çevrili alanda yan yana bulunan Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü'ne ait binaların yakınında, PKK'lı teröristler bombalı aracı patlattı. Tahrip gücü oldukça yüksek olan bombanın inflak etmesi sonucu ortalık adeta savaş alanına döndü. Mucize eseri olayda ölen ve yaralanan olmadı.

Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü ile yakınında bulunan Şemdinli Devlet Hastanesi, yanındaki 5 katlı hastane lojmanı, vatandaşlara ait onlarca işyeri ve bir çok bina adeta kullanılmaz hale geldi. Şiddetli patlama, cam ve çerçeveleri parçalarken, bazı işyerlerinde ise yangınlara neden oldu ve işyerlerindeki malzemeler ortalığa saçıldı. Bombalı araca ait parçalar ise metrelerce uzağa fırladı.

Saldırıyla ilgili çalışmalar sürdürülürken, ilçede ise yaralar sarılmaya çalışılıyor. Vatandaşlar, patlamadan arta kalan malzemelerini toparlamaya çalışırken, patlamadan sonra büyük zarar gören Şemdinli Devlet Hastanesi'ndeki çalışmalar ise sürüyor. Hizmet veremez halde bulunan acil servisteki çalışmalar tamamlanıp, hasta kabulune başlanırken, zarar gören ameliyathane, diyaliz, yeni doğan servislerindeki temizlik ve enkaz çalışmalar ise hızla tamamlanmaya çalışılıyor.

Hastane yetkilileri, patlama sırasında sadece bir vatandaşın, hastanede tedavisinin yapıldığını, bu hastanında gerekli işlemlerininin ardından taburcu edildiğini söyledi. Yetkililer, hastanedeki çalışmaların 3-4 gün içerisinde tamamen bitirileceğini, bu arada diyaliz hastalarının ise Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürülerek gerekli tedavilerinin burada yapıldığını kaydetti. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Devlet Hastanesi Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title