Haberler

Şemdinli - Bdp'Li Başkan, Adı Söylenmeyince Töreni Terk Etti

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Yapılan 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Törenini, Belediye Başkanı Bdp'li Sedat Töre Terk Etti. Töre, Töreni Terk Etmesinin Neden Olarak, "törende Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşmayı Yapan Bir Askeri Yetkili, Kay

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde yapılan 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni anma törenini, Belediye Başkanı BDP'li Sedat Töre terk etti. Töre, töreni terk etmesinin neden olarak, "Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan bir askeri yetkili, kay

makam ve garnizon komutanının ismini söyledi. Ben belediye başkanı olarak orada olmama rağmen ismimi söylemedi. Ben de bunu bir saygısızlık olarak kabul edip ayrıldım" dedi.

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni anma törenleri Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde de yapıldı. İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önünde yapılan Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başlayan anma törenine Şemdinli Kaymakamı Hakan Şen, BDP'li Belediye Başkanı Sedat Töre, Garnizon Komutan Vekili Piyade Yarbay Muhammet Doğan ve kurum amirleri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumunu ardından askeri bir yetkili günü anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmasının açılışında Kaymakam Hakan Şen ve Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Muhammet Doğan'ın adını telefuz eden askeri yetkili, Belediye Başkanı Sedat Töre'nin adını söylemeyince tepkiye neden oldu. Bunun üzerine Belediye Başkanı Sedat Töre, tören alanını terk etti.

BU SAYGISIZLIK HALKA YAPILMIŞTIR

Protestosuyla ilgili olarak makamında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Töre, isminin askeri bir yetkili tarafından telafuz edilmemesinin nezaketsizlik olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Töre, şunları söyledi:

"Biz de sabahın erken saatlerinde gelip hazır bulunduk ve Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktık. Ancak kürsüde konuşma yapan askeri yetkili orada olmamıza rağmen ismimizi söylemedi. Seçilmiş biri olarak bu nezaketsizlik bana değil ilçe halkına yapılmıştır. Biz de bunun sorumluluğu ve bilinci ile bu davranışı sergiledik. Açıkçası bugün bunların yaşanması üzüntü verici. Çanakkale Zaferi'nde sadece Türk ırkından olan insanlar hayatlarını kaybetmedi. Binlerce Kürt, Laz, Çerkez, Arnavut, Arap ve ismini sayamadığım her halk bu zaferi, emperyalist güçlere karşı omuz omuza vererek kazanmak için savaşmıştır. Fakat bilinen bir şey var ki; bu ülkede devlet emrinde maalesef İttihat ve Terakki zihniyeti 1924 ve sonrasında da egemen olmuştur. Nitekim bu gün bu davranışı sergileyen insanlar da bu İttihat ve Terakki zihniyetinin devamı olarak adlandırılan ırkçı, totaliter zihniyetin temsilcileridir."

Anma programı Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda öğrencilerin şiir okuması, Çanakkale Şehitleri ile ilgili sinevizyon gösterileriyle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

title