Haberler

SELİME KATEDRALİ'NE TURİST AKINI

Güncelleme:

AKSARAY'da sonbahar mevsimiyle Selime Katedrali'nde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Çoğunluğu ABD'li ve Alman turistlerin oluşturduğu ziyaretçilerin yanı sıra yerli gezginler de doğa harikası Ihlara Vadisi ve Selime Katedrali'ne ilgi gösteriyor. Katedralin kilise ve mahzenlerini hayranlıkla gezen turistler, bol bol fotoğraf çektiriyor.

Aksaray, Kapadokya Bölgesi'nin başlangıcı olan Ihlara Vadisi, Selime Katedrali gibi tarihi yerleri nedeniyle son yıllarda kültür turizminin gözdesi haline geldi. Selime Katedrali de Kapadokya'nın en büyük katedrali olma özelliğinin yanı sıra İsa'nın göğe çıkışı ile Meryem Ana gibi tasvirleriyle dikkat çekiyor. Katedralin bir diğer özelliği de bölgedeki din adamlarının yetiştirildiği mekan olarak bilinmesi. Ayrıca ilk yüksek sesli ayinin de Selime Katedrali'nde yapıldığı biliniyor. Kayaların oyulmasıyla yapılan ve çoğu kilise olarak inşa edilmiş yapılar Bizans sanatının izlerini taşıyor.

Bölge, son dönemlerde Türkiye'ye deniz tatiline gelen ABD'li ve Alman turistlerin ilgisini çekiyor. Kafileler halinde gelen katedrali ve mahzenlerini ilgiyle gezen turistler, bol bol fotoğraf çektiriyor.

Sonbahar mevsimiyle birlikte kafileler şeklinde gelen ziyaretçilerin sayısında ciddi bir artış olduğunu belirten tur rehberi Bayram Aytekin, 'Bölgemiz, yaz mevsiminde sıcak ve kuru olduğu için daha az tercih ediliyor. Böyle zamanlarda daha çok deniz kenarları tercih edilirken sonbaharda ise turist yoğunluğu yaşanıyor. Ziyaretçilerimiz bu bölgede yürüyüş yapıyorlar. Turistlerimizi yeşil tur olarak adlandırdığımız Ihlara Vadisi'nde gezdiriyoruz. Amerika, Almanya, Güney Afrika ve yurt dışında yaşayan misafirlerimiz var. Selime Katedrali, Kapadokya bölgesinin en eski ve en büyük yapısı olarak biniyor. Hristiyanlık tarihinde ilk sesli ayin burada yapılmış. Burayı turistler çok ilginç buluyorlar ve hayranlıkla izliyorlar. Bölgeye daha önce gelmedikleri bin pişman oldukları söylüyorlar. Gezimiz sabah 9'da başlayıp akşam 6-7'ye kadar sürüyor. Selime Katedrali gezisi sonrası Ihlara Vadisi'nde 4 kilometre yürüyüş yapıyoruz. Kapadokya Bölgesi genel olarak çölü andırdığı için buraya gelen misafirlerimiz bambaşka bir yere geldiklerini hissediyorlar ve bölgeden daha neşeli ayrılmış oluyorlar."diye konuştu.

'BU BÖLGENİN TARİHİ DEĞERİ ÇOK YÜKSEK'

Amerika Birleşik Devletlerinden gelen Habi Sheik, 'Aslında geçen yıl Türkiye'ye gelmeyi, Kapadokya'daki balonları görmeyi ve oradan da İstanbul'a gitmeyi planlıyorduk, ama salgın nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık. Bence bu bölgenin tarihi değeri yüksek ve şehir aynı zamanda en eski yerleşim yerlerinden birisi. Rehberimiz gerçekten çok iyiydi. Bizi Kapadokya tarihiyle aydınlattı ve muhteşem bir gezi oldu. Selime Katedrali mimari olarak da gerçekten doğa harikası bir yer. Mutfağını, kubbesini, manastırı ve mimari yapısını çok beğendik.?dedi.(DHA) FOTOĞRAFLI

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kapadokya Aksaray turist Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title