Haberler

Sekiz Yaşındaki Mert Can'ın Okul Sırası Boş Kaldı

Kula ilçesinde, kurban bayramının ikinci günü yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpmasıyla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlanan 8 yaşındaki Mert Can Karagöz’ün eğitim-öğretim gördüğü Zafer İlköğretim Okulundaki sırası boş kaldı.

Kula ilçesinde, kurban bayramının ikinci günü yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpmasıyla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlanan 8 yaşındaki Mert Can Karagöz'ün eğitim-öğretim gördüğü Zafer İlköğretim Okulundaki sırası boş kaldı.

Kula Zafer İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Mert Can Karagöz, kurban bayramının ikinci günü olan 25 Eylül'de, annesi Emine Karagöz ile yakınlarını ziyarete gittikleri Sandal mahallesinden Kula'daki evlerine dönmek üzere yola çıktığı sırada bir otomobilin çarpması sonucu yaralanmış ve götürüldüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşmişti. Doktorların durumu bildirdiği ailesi, iki çocuklarından biri olan Mert Can'ın organlarını bağışlama kararı aldı ve Mertcan'ın organları 4 kişiye umut oldu. Yeni eğitim-öğretim döneminin başladığı bugün Mert Can'ın eğitim-öğretim gördüğü Kula Zafer İlkokulunda hüzün hakim oldu. Mert Can'ın okuldaki sırasına arkadaşları ve öğretmenleri tarafından çiçek ve fotoğrafı konuldu.

Öğretmeni Seyfettin Koparan, Mert Can'ın okuldaki son anılarını anlatırken duygulanarak " Mert Can, birinci sınıftan ikinci sınıfa geçmişti. Bayram arasında elim bir trafik kazasında vefat etti. Okulumuzun ve hepimizin başı sağolsun. Mert Can arkadaşımız sınıfın değil, okulun da bir maskotuydu. Çok sevimliydi. Dışarıda bizi görse hemen sarılırdı. Bir müzik sesi duysa oynamaya başlardı. Diğer öğretmen arkadaşlarımızda onu sevdikleri için 'hadi Mert Can bir Selendi havası oynayıver' dediklerinde kırmaz hemen oynardı. Herkes onu çok seviyordu" dedi.

Birinci sınıfta yaşanan bir anısını anlatan Koparan, "Mert Can bir gün teneffüs sonrası sınıfa geldiğimde kayıptı. Ailesine haber verdik. Herkes telaşlandı. Öğrencilerimiz ile birlikte Mert Can'ı aramaya başladık. Ararken bir öğrencimiz Mert Can'ı, Atatürk büstünün arkasında uyurken bulmuştu. Biz de bulduğumuz için sevinmiştik" diye konuştu.

Okul Müdürü İsmail Karcıoğlu da, öğrencileri Mert Can'ı elim bir kazada yitirdiklerini öğrendiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah'tan ailesine sabır ve metanet diliyorum. Toprağı bol olsun. Duyduğumuza göre ailesi organlarını bağışlamış. Dinimize göre kutsal ve mukaddes bir durum. Bu çocuğumuz 3 insana can vererek insanlığı kurtarmıştır. İnşallah ailesine karşı mahşer gününde şefaatçi olacaktır. Ailesine okulumuz çocuklarımız adına baş sağlığı diliyorum."

Mert Can'ın ailesine başsağlığı dileyen Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan da organ bağışından dolayı ailesine teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Can Karagöz Mert Can Eylül Kula Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title