Haberler

Şehitleri Anma Gününde Fotoğraf Sergisi

Güncelleme:

Ahi Evran Üniversitesinde "Biz Değil miydik" isimli fotoğraf sergisi açılarak "Bir Varoluş Destanı" konulu konferans düzenlendi.

Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenen resim sergisi ve konferansa Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jan. Alb. Türker Yılmaz, Ahi Evran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güray Erener, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çanakkale Valiliği işbirliğinde 1915'te olduğu gibi milli birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek, Çanakkale ruhunun tüm ülkede yaşanmasını sağlamak amacıyla hazırlanan ''Biz Değil miydik Projesi'' kapsamındaki fotoğraf sergisi ilimizde de açıldı.

Fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından Valimiz Sayın Özdemir Çakacak ve beraberindekiler, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahingöz'ün sunduğu "Bir Varoluş Destanı" (Dönemin Yazarlarının Gözüyle Çanakkale) konulu konferansa katıldılar.

Çanakkale Zaferi'ni konu alan konuşmasına Osmanlı Dönemi'ne ilişkin bilgiler vererek başlayan Prof. Dr. Mehmet Şahingöz, Çanakkale Zaferi'ne kadar gelen süreci anlatarak Çanakkale savunmasının Türk benliğini tarihten sildirmemek için verilen bir mücadele olduğunu belirtti.

Çanakkale Zaferini zamanın en güçlü devletlerine karşı verilen muhteşem bir mücadele olarak tanımlayan Prof. Dr. Mehmet Şahingöz'e konferans sonunda Valimiz Sayın Özdemir Çakacak tarafından teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çanakkale Zaferi Özdemir Çakacak Türker Yılmaz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title