Haberler

Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi İçin Karma Sergi

İzmir'de, Güney Deniz Saha Komutanlığı, Müze Gemiler Müdürlüğü'ndeki savaş gemisinde, Şehitler Günü ve Çanakkale zafer için karma sergi açtı.

İzmir'de, Güney Deniz Saha Komutanlığı, Müze Gemiler Müdürlüğü'ndeki savaş gemisinde, Şehitler Günü ve Çanakkale zafer için karma sergi açtı. Sergide resimlerin yanı sıra Çanakkale Savaşı'nda kullanılan malzemelerde yeraldı.

Şehitler ve büyük zafer, İzmir'de unutulmadı. İnciraltı'ndaki Müze Gemiler Müdürlüğü'nde bulunan savaş gemisinde, şehitler ve Çanakkale zaferinin 101'inci yılı kutlamaları için sergi açıldı. Sergide, Çanakkale Deniz Müzesi'ndeki bazı eserlerin yanı sıra kolleksiyonerlerin de elindeki eserler ile savaşta kullanılan malzemeler sergilendi. Serginin açılışını, Güney Deniz Saha Komutanı Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Bayram Çetin, yaptı. Tuğamiral Çetin ve diğer ziyaretçiler, daha sonra eserleri inceleyip bilgi aldı. Açılışa gelen asker ve sivil ziyaretçiler de sergiyi büyük ilgiyle gezdi. Sergiye eser veren İzmir Antikacılar Derneği Başkanı Kolleksiyoner Cam Üsküp de "Bizler üyelerimizle birlikte topladığımız, Çanakkale'ye ait eserleri satmıyoruz. Onları kendi koleksiyonumuz olarak saklayıp, bu tür etkinliklerde görücüye çıkartıyoruz" dedi. Sergiyi ziyaret edenler de hem çok beğendiklerini hem de büyük heyecan duyduklarını anlattı. Serginin, Perşembe gününe kadar açık olacağı öğrenildi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayram Çetin Güney Deniz Çanakkale İzmir Politika Güncel Haberler

title