Haberler

Şehit Yakınları ve Gaziler Bir Araya Geldi

Hatay Valiliği,19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla şehit yakınları ve gazilere yemek verdi.

Hatay Valiliği,19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla şehit yakınları ve gazilere yemek verdi.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, bir otelde düzenlenen programda, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ülke birliği için dua edildi.

Hatay Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, yaptığı konuşmada, Türk milletinin gerçek kahramanlarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "gazilik" unvanı ve "mareşallik" rütbesinin verildiği tarih olan 19 Eylül'ün her yıl Gaziler Günü olarak kutlandığını söyleyen Çakıroğlu, şöyle devam etti:

"Sizler, kutsal değerlerimizi, milletimizi, vatanımızı korumak uğruna ömür sermayesini, aziz canını hiçe sayan gazilerimiz ve yakınları olarak bizim en kıymetli misafirlerimizsiniz. Milletçe sizlere minnettarız. Sizlere borçluyuz. Ne yaparsak yapalım bunun ödenmeyeceğini de biliyoruz. Yine de aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli ailelerini kendi ailemiz bilip, maddi manevi her anlamda yanlarında olmayı kutsal bir vazife saymışızdır. Bu yüzden milletimiz daima şehitlerine, gazilerine ve ailelerine sahip çıkmış, onları baş tacı etmiştir. Bu vesileyle devlet olarak da tüm imkanlarımızla her zaman yanınızda olduğumuzu bir kere daha belirtmek isterim."

Programa, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Hatay Vali yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Bilal Ölmez, Mahmut Hersanlıoğlu ve Meral Batı Demirbaş, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uğur Ertekin, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 2'inci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Hatay İl Emniyet Müdür Vekili Soner Bal, Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Nursal Çakıroğlu Eylül Politika Güncel Haberler

title