Haberler

Şehidin Baba Evinde Sessizlik

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Osman Öz'ün Afyonkarahisar'ın Evciler İlçesi'ndeki baba evine sessizlik hakim oldu.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Osman Öz'ün Afyonkarahisar'ın Evciler İlçesi'ndeki baba evine sessizlik hakim oldu.

Sur İlçesi'nde barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için devam eden 'Bayrak-12' adı verilen operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında dün saat 16.00 sıralarında çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan 38 yaşındaki Uzman Jandarma Çavuş Osman Öz, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit oldu.

ANNE VE BABA KÖYE DÖNDÜ

Evli ve 1'i kız 3 çocuk babası Uzman Jandarma Çavuş Osman Öz'ün şehadet haberinin verilmesi için dün akşam Afyonkarahisar'ın Evciler İlçesi'ne bağlı Gökçek Köyü'ndeki baba evine gidildi. Ancak, polis emeklisi baba 66 yaşındaki Fehmi Öz'ün karaciğer ameliyatı nedeniyle anne Nermin Öz ile birlikte Eskişehir'de olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine aynı köydeki kayınpederi Cenk Yılmaz'ın evi taziye evine dönüştü. Çocuklarının şehit olduğu haberini Eskişehir'de alan anne ve baba ise yakınlarıyla birlikte köye döndü. Şehidin baba evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Baba Fehmi Öz evinin önüne kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Şehide helallik vermek için pek çok kişi de ev önünde beklemeye başladı. Şehit Öz'ün yakınları, cenazeyi karşılamak üzere Denizli Çardak Havalimanı'na gitti.

ÇOCUKLARINA GEÇEN YIL SÜNNET DÜĞÜNÜ YAPTI

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde ameliyat olan Fehmi Öz'ün oğluyla en son ameliyat öncesi telefonda görüştüğü ve iyileştikten sonra izin alarak kendisini görmeye geleceğini söylediği belirtildi. Şehit Osman Öz'ün, çocukları 15 yaşınrdaki Fehmi Emre ile 8 yaşındaki Ahmet Öz'e geçen yaz Gökçek Köyü'nde sünnet düğünü yaptığı da kaydedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 17 yıldır görev yapan Osman Öz'ün Tunceli 1'inci Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevli olduğu ve Sur'a geçici görevle gönderildiği belirtildi. Şehit Osman Öz'ün sosyal medyadaki hesabında 'Çin Seddi bile bizi durduramazken Diyarbakır Surları mı bizi durduracak' paylaşımı ise dikkati çekti. - Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Ahmet Öz Politika Güncel Haberler

title