Haberler

Sedaş'ın Usulsüz Tahsilat Yaptığı İddiasını Mahkemeye Taşıyor

Sakarya'nın Erenler ilçesinde elektrik faturasından alınan 5 farklı kalemin yasal olmadığı iddiası ile Tüketici Hakem Heyetine başvuran vatandaş, heyetin emsal mahkeme kararlarını yok sayarak karar almasının ardından; SEDAŞ'ın usulsüz...

Sakarya'nın Erenler ilçesinde elektrik faturasından alınan 5 farklı kalemin yasal olmadığı iddiası ile Tüketici Hakem Heyetine başvuran vatandaş, heyetin emsal mahkeme kararlarını yok sayarak karar almasının ardından; SEDAŞ'ın usulsüz faturalandırılmasını üst mahkemeye taşıdı.

Sakarya'nın Erenler ilçesinde ikamet eden Erdoğan Erdoğan isimli vatandaş, faturalarındaki; Kayıp Kaçak Bedeli, Dağıtım Bedeli, Personel Satış Hizmeti Bedeli, Sayaç Okuma Bedeli, İletişim Sistemleri Bedeli adı altında alınan ücretlerin haksız yere alındığını iddia ederek Erenler Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Erdoğan, başvurusunda; faturalandırılan bu kalemlerin daha önce emsal mahkeme kararları ile iptal edildiğini de dilekçesine ekledi.

Erdoğan'ın şikayeti üzerine hakem heyeti SEDAŞ'a bir yazı göndererek; tahsilatı yapılan kalemlerin açıklamasını istedi. SEDAŞ tarafından gönderilen gerekçe de ise, "Şirketimiz görev alanı içerisindeki Sakarya ilinde Türkiye genelinde geçerli olan "Ulusal Elektrik Tarifesi uygulamaktadır. Uygulanan bu tarife (EPDK) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenecek olup Elektrik Piyasası Kanunu ile düzenlenmektedir.

Elektrik faturalarında yer alan tüm bedeller EPDK tarafından belirlenen ve tümü

yasal mevzuat ile düzenlenen kalemler olup Dağıtım şirketini müdahalesinin mümkün olmadığı kalemlerdir, yasaların emrettiği uygulamalardır" ifadeleri kullanıldı.

Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı tarafından Kayıp Kaçak Bedeli, Dağıtım Bedeli, Personel Satış Hizmeti Bedeli, Sayaç Okuma Bedeli, İletişim Sistemleri Bedeli'nin haksız tahsil edildiği yönünde incelenen dilekçede Erdoğan'ın sadece Kayıp Kaçak Bedeli'ni haksız yere ödediği kararına varıldı.

Alınan kararda, "Tüketicinin kullanmakta olduğu elektrik bedeline ilave olarak kendisinden 'Kayıp Kaçak Bedeli' adı altında alınan bedelin haksız olarak alındığı ve bu durumun da hukuki olarak bir eşitsizliğe neden olduğu görüşü hakim olduğundan tüketicinin haklı olduğu kanaatine varılmıştır" denildi.

SEDAŞ'ın usulsüz faturalandırma yaptığı iddiası ile Tüketici Hakem Heyetine başvuran Erdoğan Erdoğan, verilen karara itiraz ederek dosyayı Sakarya Asliye Mahkemesine taşıdı. Erdoğan Hakem Heyetinin emsal mahkeme kararlarına rağmen yanlı bir şekilde karar verdiğini ifade ederek verdiği 25 sayfalık delilin yeteri kadar incelenmediğini dile getirdi. 2010 yılı içerisinde usulsüz olduğu iddia edilen 5 farklı kalemde SEDAŞ'ın kendisinden toplam 278 TL tahsilat yaptığını dile getiren Erdoğan, tüm vatandaşlardan

bu haksız tahsilatın yapıldığını ve fatura bedelinin yükselmesi ile alınan bedellerinde arttığını dile getirdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erenler Sakarya Sedaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title