Haberler

Seçimlerde kaç Suriyeli oy kullanacak? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında yanıtladı

Güncelleme:

Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçimlerde oy kullanacak Suriyeli sayısını paylaştı. Soylu, "223 bin 881 kişiye vatandaşlık verildi. Bunların 126 bin 786'sı reşit, oy kullanacak. Gerisi çocuk." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam katıldığı CNN Türk canlı yayınında gündeme, muhalefete, ülkemizdeki göçmenlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"126 BİN SURİYELİ OY KULLANABİLECEK"

Sık sık tartışmalara konu olan seçimlerde oy kullanacak Suriyeli sayısına da değinen Bakan Soylu, "Avrupa Yunanistan'a şunu söylüyor: Çelik kafes ol, öldür benim kapıma gelmesin. Elbette sınırlarımızda tedbirler alıyoruz. İdlib'de Cumhurbaşkanımız 'Briket ev yapacağız.' dedi. Eğer biz İdlib'de briket ev yapmasaydık 4 milyon Suriyeli, Türkiye'ye göç edecekti. 223 bin 881 kişiye vatandaşlık verildi. Bunların 126 bin 786'sı reşit, oy kullanacak. Gerisi çocuk." dedi.

"İSTANBUL'DAKİ SURİYELİ SAYISI 600 BİN"

Sınırlarımızda alınan tedbirlere de dikkat çeken Soylu, "İBB Başkanı 'İstanbul'da 2 milyon Suriyeli var.' dedi. Senin 50 tane zabıtan var. Bizim İstanbul'da 50 bin tane polisimiz var. Göç İdaresi'nde çalışan yüzlerce arkadaşımız var. Nereden buluyorsun 2 milyon rakamını? İstanbul'daki Suriyeli sayısı en fazla 600-650 bin." ifadelerini kullandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (14)

Musti40 :

bende Danimarkada oy kullanıyorum ve genellikle yabancılara iyi ve yakın olan partilere, yanisi NE VAR BUNDA!! TCde maalesef çok gerikafalı var, Avrupada 10 milyon Türk var ve 2 milyonu oy kullanıyordur yaşadıkları devletlerde, Biz Türkler bazen Gavurdan ırkçıyız!! Allahtan korkun!

15
117
yanıtYanıtla
sesliman:

danimarkaya elini kolunu sallayarak mı girdin, bunların hangibiri hakkında yeterli araştırma yapılmış. denyo denyo konuşma.

yanıt36
yanıt3
Mehmet Vatandaş:

sen Danimarka'da kal ve mümkünse hiç gelme madem ırkçıyız. Danimarka seni çalıştırmak için kendisi aldı, hele birkaç gün çalışma devlete yük ol görürüz seni

yanıt47
yanıt2
Hamit Yasar:

Oraların suriyeliside sizsiniz

yanıt19
yanıt0
Haydar:

Ülkesinde kalıp vatanını savunacağına kaçıp ülkemize gelenlere niye vatandaşlık veriyorsunuzki. Bu ülke kimsenin babasının malı değil. Böyle birşey yapacaksan referanduma gidip vatandaşın onayını alacaksın

107
7
yanıtYanıtla
Ibrahim Sezer:

Hayır anlamıyorum bir ülke sığınmacılara neden vatandaslık verir ?

96
7
yanıtYanıtla
Haci Taştan:

Neden oy kullanıyorlar. Yakında millet vekili belediye başkanı adayida gisterirsiniz. Yazzik

95
4
yanıtYanıtla
Amokachi:

Geri kalan 8 milyon kadarı bu ülkeye nasıl girdi sayın Bakan? 5 ay önce arabama motorsikletli bir kurye çarptı. Kuryenin ehliyeti geçin; KİMLİĞİ bile yok sayın Bakan. Bu işler nasıl olacak SAYIN BAKAN?

74
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Geçmiş olsun . Lakin zararını tanzim etmen zor. Oy verenlerin aklına gelir belki bu durum sayende.

yanıt22
yanıt2
Sabit Eğridoğru:

Misafir değil miydi bunlar?... vatandaşlık verilme sebebi nedir ?

69
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title