Haberler

Saros Körfezi Turizm Zirvesi

Saros Körfezi Turizm Zirvesi Vali Günay Özdemir başkanlığında Enez'de yapıldı.

Saros Körfezi Turizm Zirvesi Vali Günay Özdemir başkanlığında Enez'de yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, turizm zirvesine katılmak üzere Enez'e giden Vali Günay Özdemir, Kaymakam Elif Canan Tuncer Ersöz tarafından karşılandı. Kaymakam Ersöz tarafından verilen brifingin ardından muhtarlarla toplantı yapan Vali Özdemir daha sonra Enez Kalesi'nde incelemelerde bulundu.

Özdemir'in başkanlığındaki İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri'ndeki zirveye Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, İpsala Kaymakamı Ali Uysal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu,Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, il genel meclisi üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bölgede yaşanan sorunların ele alındığı toplantıda su, yol, imar ve bazı evlerin kayıt dışı günübirlik kiraya verildiği yönündeki sorunlar ele alınırken, Vali Özdemir, Saros Körfezi için bir Master Planı'nın gerekliliğini vurguladı.

Vali Özdemir, burada yaptığı konuşmada, master planının en kısa sürede hazırlanması gerektiğini söyledi.

Bölgesel anlamda planlamanın doğru olacağına vurgu yapan Özdemir, şunları kaydetti:

"Bunu en kısa zamanda çözmemiz gerek. Hangi bölgemizde neler var, hangi bölgede neler yapmamız lazım. Her yerde aynı şeyi yapmamız doğru olmayabilir. Bu yüzden bölgesel anlamda planlama gerekebilir. Üniversitelerden alacağımız bilgilerle yapmamız lazım. Günü birlik problemi üzerinde yoğunlaşacağız. Son çıkan yasada kiralarla ilgili ciddi cezalar geldi. Bu sene ciddi denetimler yapacağız. Cezalar ağır olarak uygulanacak. Gala Gölü ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Doğal gaz kırsal alanlara kadar gelecek. Yazlık bölgeye doğal gaz gelmesi turizm anlamında katkı sağlayacak.

Bölgesel anlamda tüm sahillerimizin hepsine özel bakmamız lazım. Her bölgenin kendine göre değerleri var. Mahalli anlamda ürettiklerimizi köy pazarlarında satabiliriz. Bu ekonomik olarak büyük katkı sağlayacaktır. Köy pazarlı bölge için önemli. Bu toplantılar devam edecek. Bundan sonraki toplantılarımızı sektörel bazda yapacağız."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Elif Canan Tuncer Günay Özdemir Enez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title