Haberler

Sarısülük Ailesi Sanık Sandalyesinde

Güncelleme:

Gezi eylemleri sırasında polis Ahmet Ş.'nin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ailesi 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Ankara 'daki Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri İkrar, Cem ve Mustafa Sarısülük hakkında "hakaret" ve "yaralama" suçunda dava açıldı.

Davanın ilk duruşması bugün görülüyor. İddianamede sanık polis Ahmet Ş.'den müşteki olarak bahsediliyor.

SARISÜLÜK DAVASINDA OLAYLAR ÇIKMIŞTI

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Ethem Sarısülük'ün öldürülmesine ilişkin görülen davanın 23 Eylül 2013 tarihli duruşmasında olaylar çıkmıştı. Duruşma salonunda çıkan olaylar nedeniyle sanık polis Ahmet Ş, Ethem'in annesi ve kardeşleri tarafından darp edildiği iddiasıyla şikayetçi olmuştu.

"ALENEN HAKARET ETTİLER"

Savcılık, şikayet üzerine başlattığı soruşturmayı tamamlayarak, Ethem'in annesi Sayfı Sarısülük Mustafa, Cem ve İkrar Sarısülük hakkında sanık Ahmet Ş.'ye ve mahkeme heyetine yönelik eylemleri nedeniyle "kasten yaralama ve hakaret" suçunda dava açmıştı. İddianamede, olay günü yapılan duruşmada şüphelilerin, sanık Ahmet Ş.'nin duruşma salonuna gözlüklü ve peruklu olarak getirilmesine tepki gösterdikleri anlatılarak, şöyle denilmişti: "Şüpheliler mahkeme heyetinden duruşma salonunda buluna polis memurlarını çıkarılmasını, Ahmet Ş'nin peruk ve gözlüğünü çıkartılmasını talep etmişlerdir. Mahkeme heyetince taleplerinin kabullenmemesi üzerine şüphelilerin mahkeme heyetine hitaben 'hakim davayı kaça sattın, satılmış köpekler şerefsizler' şeklinde alenen hakaret ettikleri ve müşteki Ahmet Ş'nin üzerine yürüyerek kendisini yumruk ve tekme ile vurmak suretiyle darp etmişlerdir."

Duruşma az önce başladı. Sanıkların kimlik tespitinden sonra ifadeleri alınacak.

10 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

Sarısülük'ün aile üyelerinin hakaret ve yaralama iddiasıyla 10 yıla kadar hapisleri isteniyor. Sanık polis Ahmet Ş. Ethem Sarısülük'ü öldürmek suçlamasıyla yargılandığı davada 7 yıl hapis cezası almıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ethem Sarısülük Mustafa Cem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (72)

al pacino:

şüphesiz insanın yüzündeki çirkinlik ruhuna yansırmış. işte sarısülük ailesi buna örnek.

20
19
yanıtYanıtla
cem tuna:

Çok yazık hukuk ve adalet açısından utanç verici. . Acılı bir ailenin isyanını cezalandırma çabası. . .

13
25
yanıtYanıtla
.:

ETHEM DENEN SARISÜLÜK TÜRK BAYRAĞINI YAKMIŞ, TAM BİR VATAN HAİNİ!

24
14
yanıtYanıtla
''İNSAN OLUN'' DENEN ZAT!:

ULAN ASIL SEN VİCDANLI OL! EVLADIM OLSA CEZASINI ELLERİMLE VERİRİRİM, BÖYLE BİR DURUMDA POLİSİ ALNINDAN ÖPERİM, CENAZESİNE DE SAHİP ÇIKMAM! ADİCE ÖLÜMÜNE SOKAKLARI YASADIŞI BİR ŞEKİLDE ATEŞE VEREN, DEVLETİN OTORİTESİNE KARŞI GELEN BİR EVLAT OLMAZ OLSUN! DEVLETE İHANET EDEN AİLESİNİ, DE SATAR ANASINI DA SATAR!

26
12
yanıtYanıtla
mahir:

bu ailenin evinden bir gencin cenazesi çıkmış. utanmadan nurdan bahsedenler. bu ailenin acısını tez zamanda yaşarsınız, umarım.

20
17
yanıtYanıtla
Dost - Düşman:

ADAMIN ÇOCUĞUNU ÖLDÜRT SONRA DA SUÇLA HİÇ BİR AÇIKLAMASI YOK BURASI TÜRKİYE ADELET YOK

13
23
yanıtYanıtla
MALATYALI:

TIKIN İÇERİYE AİLECEK KOYUN KOYUNA YATSINLAR. . .

21
15
yanıtYanıtla
MRSL:

salondaki polisler niye çıkarılıyor sizin gibi satılmış şerefsiz teröristler varken polis çıkarılır mı. Oğlunuz da sizin gibi terörist anarşistti geberdi. Polise değil ceza ödül verilmeli. Polis ortalığı yakıp yıkanları vurmalıdır artık yeter !!!

24
10
yanıtYanıtla
yavuz hırsız:

adam öldür öldürdüğün adamın ailesini hapse at peki ya öldüren ne oldu ???guguk devleti yine karsımızda

19
15
yanıtYanıtla
Gezici:

Hem çocuklarını öldürün yuvalarını yıkın ardından hapisle korkutun. Sarısülük ailesi yanlız değildir. Alevi diye hep bu dışlamanız hakaret edişiniz. . . İslamda der Rabbül Alemin denir yani Alemlerin Rabbi, demez Müslüman yada Gayrimüslim Allah''ı diye ayrım olmaz. Allah bile kullarını ayırmazken sizler kim oluyorsunuzda farklı inanç ve yaşamı olanları dışlayıp öldürüp hor görüyorsunuz? Müslümansanız İslamın gerekliliği gibi yaşayın!

13
20
yanıtYanıtla
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title