Haberler

Şanlıurfa Suriyeli Öğrencilere Harran Üniversitesi'nde Eğitim Verilecek

Suriyeli öğrencilere Harran Üniversitesi'nde eğitim verilecek HARRAN Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli öğrencilerin üniversitelerinde eğitim göreceğini söyledi.

Suriyeli öğrencilere Harran Üniversitesi'nde eğitim verilecek

HARRAN Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli öğrencilerin üniversitelerinde eğitim göreceğini söyledi.

YÖK kararıyla Suriyeli öğrenciler için 7 üniversitede yeni eğitim merkezleri ve bölümler açılmasının kararlaştırıldığını hatırlatan Rektör Mutlu, bu üniversiteler arasında yer aldıklarını ve gerekli altyapı çalışmalarını başlattıklarını kaydetti.

Harran Üniversitesi'nde halen 94 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü anlatan Rektör Mutlu, "Gelecek yıl Türkçe Öğretim merkezini kurarak Türkçe öğretimini biz yapacağız. YÖK yeni bir yapılanma ile bir çalışma başlattı. Bizler de bu konuda talimat aldık. Burada yeni bölümler açacağız. İngilizce, Arapça, Türkçe eğitim verebileceğimiz yeni bölümler hazırlanacak ve buraya sadece yabancı uyruklu öğrenciler alınacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Halil Mutlu Harran Üniversitesi Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title