Haberler

Şanlıurfa?da Sezonun İlk Arpasını Üreten Çiftçiye Altın

Şanlıurfa'da sezonun ilk arpasını üreten çiftçiye altınÖmer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA) ? TÜRKİYE'nin önemli tahıl üretim merkezleri arasında gösterilen Şanlıurfa'da sezonun ilk arpa hasadı Harran Ovası'nda yapıldı.

Şanlıurfa'da sezonun ilk arpasını üreten çiftçiye altın

Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA) ? TÜRKİYE'nin önemli tahıl üretim merkezleri arasında gösterilen Şanlıurfa'da sezonun ilk arpa hasadı Harran Ovası'nda yapıldı. Ticaret Borsasında açık artırma usulü ile satışa sunulan yılın ilk arpası 77 kuruştan satıldı. Çiftçi Mustafa Alkan'a ise çeyrek altınla ödüllendirildi.

Şanlıurfa'da sezonun ilk mahsulü arpa, açık artırmayla satıldı. Harran Ovasında 50 dönümlük ekili alanda yapılan yılın ilk hasadı Zahireciler Borsasında satışa sunuldu. 20 firmanın katıldığı açık artırma usulü ile arpa 70 kuruştan satışa sunuldu. Yapılan açık artırmada Mustafa Alkan'a ait arpa Hüseyin Kaya tarafından 77 kuruştan satın alındı. Zahireciler Borsasındaki ihaleye katılan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, yılın ilk üreticisi olan çiftçi Mustafa Alkan'ı ise çeyrek altınla ödüllendirdi. Şanlıurfa'da mevsim normallerine göre arpanın erken yetiştiğini ifade eden Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, 'Şanlıurfa bir tarım şehridir. Tufanda dediğimiz en erken yetişen ürün Şanlıurfa'da yetişiyor. Geçen yıla oranla 5 gün erken hasat yapıldı. Borsada yılın ilk arpasını satmak bizleri mutlu etti. 70 kuruştan fiyat açıldı ve 77 kuruştan arpayı sattık' diye konuştu.

Bölgede enerji sorunu yaşamalarına rağmen ilk hasatlarını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarının ifade eden üretici Mustafa Alkan, ise ' 50 dönümlük alanda ekim yaptım ve 2 ton ürün elde ettim. Elektrik yüzünden mahsul fazla gelmedi' diye konuştu

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Alkan Harran Ovası Mehmet Kaya Şanlıurfa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500

Yorumlar (1)

volkan 8:

aferim zengin oldun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title