Haberler

SAMSUN Samsun Tabipler Odası Başkanı Dr. Furtun: Mutant virüs nedeniyle vaka sayıları düşmüyor

Güncelleme:

Samsun Tabipler Odası Başkanı Dr. Furtun: Mutant virüs nedeniyle vaka sayıları düşmüyorSAMSUN Tabipler Odası Başkanı Funda Furtun, vakalarımızın yüzde 50'den fazlasında mutant virüs görüldüğünü belirterek "Endişe içindeyim.

Samsun Tabipler Odası Başkanı Dr. Furtun: Mutant virüs nedeniyle vaka sayıları düşmüyor

SAMSUN Tabipler Odası Başkanı Funda Furtun, vakalarımızın yüzde 50'den fazlasında mutant virüs görüldüğünü belirterek "Endişe içindeyim. Samsunla ilgili acilen yeni kararların verilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Samsun Tabipler Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, kentte covid-19 vakalarının artış göstermesi nedeniyle değerlendirmelerde bulundu. 100 bin nüfusa karşılık gelen Covid-19 vaka sayılarının verildiği Türkiye haritası yayınlandığında Samsun'da Kasım-Aralık pikinin son döneminin yaşandığını ve günlük vaka sayısının da 300'ler civarında olduğunu söyleyen Dr. Furtun, "Giderek rakam arttıkça bu rakam da arttı şu anda binleri bulduk. O zaman bu konuyu çok çok konuştuk tartıştık nedenleri konusunda Samsun'da mutant virüs probleminin olduğunu bir çok yerde söyledik. Şuanda vakalarımızın yüzde 50'den fazlasında mutant virüs saptıyoruz, bundan dolayı da bu virüs çok bulaşıcı olduğu için de vaka sayıları düşmüyor. O dönemde harita yayınlandı yerel yönetimlere sanki bu olayın idaresi bırakılacak gibi bir hava oldu ama ne yazık ki özellikle yüksek riskli bölgelerdeki cumartesi açılımı, okulların açılımı bu vaka hızının düşmesine değil artmasına sebep oldu" diye konuştu.

'RADİKAL TEDBİRLERİN ALINMASI GEREKİYOR'

Dr. Furtun, bir sahil kenti olan Samsun'da cumartesi günü yasağın kaldırılmasıyla sahil şeridindeki insan kalabalığının çok yoğun bir şekilde olduğunu gördüklerini söyleyerek "Karantinada olması gereken hastalarımızın çok farklı yerlerde yakalandığını biliyoruz. Maalesef halkımızda bu duyarlılık oluşamıyor. Vatandaşımızın bu konudaki hassasiyetini maalesef sağlayamıyoruz, yollarımız caddelerimiz maalesef kalabalık. Bu nedenle daha radikal tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu seyahat kısıtlamasından tutun, cumartesilerin kapanması belki tam kapanması, okullar gündeme gelebilir, okullarla ilgili radikal kararlar verilebilir, HES kodu sorgulamalarının artırılması gibi bir çok önlem alınabilir ve bunların bir an evvel yapılması lazım. Çünkü Samsun'da vakalar giderek artıyor. Acillerimizde bir tıkanıklık başlamaya yüz tuttu. Buna engel olmazsak eğer Samsun için sağlığın tıkanma noktasına geleceğini düşünüyorum. Özellikle kamu hastanelerinde yatış için sıra bekleyen hasta sedyeleri tekrar oluşmaya başladı ve doluluk oranlarımızın da arttığını biliyoruz" şeklinde konuştu.

'ENDİŞE İÇİNDEYİM'

Mutant virüsün fazla olması ve tedbirlerin gevşetilmesinin vaka sayısındaki artışta etkili olduğunu söyleyen Dr. Furtun, "Maalesef insanlar kalabalıklar oluşturuyorlar, taziyelerde birlikte oluyorlar, hafta sonları bir yerlere gidiyorlar ve ev partileri veriyorlar ve bunlara engel olamıyoruz. O zaman demek ki yeterli değil bu tedbirler. Bu tedbirleri daha fazla artırmamız lazım. Endişe içindeyim. Samsunla ilgili acilen yeni kararların verilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tabipler Odası Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title