Haberler

Sahte Çürük Raporu Davası

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da Aralarında Bulunduğu "Askerlikten Kurtulmak İçin Hile Yapmak" Suçundan Yargılanan 52 Kişinin Tahliyesine Karar Verdi. Mahkemenin Sona Ermesinin Ardından Sanıklar Cezaevi Araçları ve Otobüslerle Sincan Cezaevi'ne Götürüldü.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu "askerlikten kurtulmak için hile yapmak" suçundan yargılanan 52 kişinin tahliyesine karar verdi. Mahkemenin sona ermesinin ardından sanıklar cezaevi araçları ve otobüslerle Sincan Cezaevi'ne götürüldü.

Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Spor Salonu'nda kurulan mahkemede görülen davanın 5. duruşmasında ifade veren "askerlikten kurtulmak için hile yapmak" suçundan yargılanan bazı sanıklar, "askerliği elverişsiz raporu almak gibi bir kastlarının" olmadığını iddia etti. Suçsuz olduklarını savunan yükümlü sanıklar, tahliye talebinde bulundu. Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok, iştirak suçundan yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi. Savcı Üçok, mahkemede sorgu ve savunmaları tespit edilen ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan yargılanan sanıkların ise tahliye edilmeleri konusunda takdirin mahkemeye ait olduğunu belirtti.

Mahkeme Başkanı Hakim Albay Ahmet Erdem, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu, ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan yargılanan ve mahkemede sorgu ve ifadeleri tespit edilen 52 yükümlü sanığın tahliyelerine karar verildiğini açıkladı. Erdem, bu kişilerin duruşmalardan vareste tutulmalarının kararlaştırıldığını söyledi. Tahliyesine karar verilenler şunlar:

"Abdurrahman Tunçöz, Adnan Bayram, Ahmet Nesih Önal, Akın Ürgenç, Ali Ataseven, Arif Çelikten, Ayhan Sönmlez, Basri Öz, Burhanettin Murat Sarıgöz, Bülent Hasılcıo, Cahit Balyen, Çelebi Uluer, Emre Akdeniz, Ender Çoban, Enver Geçgel, Ertuğrul Erçakı, Ertuğrul Makina, Eşref Avcı, Eyüp Kuru, Fatih Terzioğlu, Filo Mehmet Tümer, Furkan Kılıç, Güven Kaymaz, Hacı Ömer Sıradağ, Hakan Sezer, Halil İbrahim Acar, Halil Özçelik, Hasan Sever, Hasan Şimşek, İdris Akay, İskender Yıldırım, İsmail Şahin Pulat, Kadir Kerem Kurt, Kamiran Dağlar, Latif Akbal, Levent Tekçe, Mehmet Faruk Baştürk, Mehmet Yeter, Mehmet Güler, Mehmet Selim Balıkçı, Muharrem Yalın, Murat Akin, Murat Tan Tekin, Nedim Sarihan, Nurettin Demirtaş, Ramazan Karaca, Ramazan Koç, Serhan Şerafettin Güneyli, Serkan Ayrancı, Serkan özdemir, Servet Gül, Yakup Kılınç." (TB-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title