Haberler

Son dakika... Sağlık Bakanlığı heyeti, Arnavutluk'taki Türkiye-Arnavutluk Dostluk Hastanesi'ni ziyaret etti

Güncelleme:

- Sağlık Bakanlığı heyeti, Arnavutluk'taki Türkiye-Arnavutluk Dostluk Hastanesi'ni ziyaret etti

TİRAN - Sağlık Bakanlığı Dışişleri Sorumlusu Dr. Selami Kılıç'ın başkanlığındaki heyet, resmi temaslarda bulunmak ve Türkiye'nin Arnavutluk'a hediye olarak inşa ettiği Fier'deki Türkiye-Arnavutluk Dostluk Hastanesi'ni ziyaret etti.

Sağlık Bakanlığı Dışişleri Sorumlusu Dr. Selami Kılıç'ın başkanlığındaki heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere Arnavutluk'a geldi. Heyet, ilk olarak başkent Tiran'da Arnavutluk Sağlık Bakanı Ogerta Manastirliu'yu ziyaret ederken, heyete Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük de eşlik etti.

Heyet, daha sonra Türkiye'nin Arnavutluk'a hediye olarak inşa ettiği Fier'deki 150 yataklı Türkiye-Arnavutluk Dostluk Hastanesi'ni ziyaret etti. Heyette ayrıca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan üst düzey yöneticiler ile Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş.'den uzmanlar hazır bulundu. Hastanedeki son durumu inceleyen heyet, açılıştan bu yana hastanede gerçekleşen ameliyatlar ve verilen tüm hizmetlerle ilgili detaylı bilgi aldı.

Hastane hakkında bilgi veren Müdür Yardımcısı İlkay Güler, hastanenin 68 günlük gibi rekor bir zamanda inşa edildiğini, 27 Mayısta ilk hastaların kabul edildiğini ve 30 Mayıs'ta ise ilk ameliyatın gerçekleştirildiğini belirti. Şuana kadar hastaneden 20 ameliyatın yapıldığını dile getiren Güler, bugüne kadar hizmet verilen hasta sayısının 600'den fazla olduğunu açıkladı.

Kendileri için bugünün çok önemli olduğunu dile getiren Güler, gelen heyete hastane hakkında bilgi verdikleri ve genel değerlendirme yaptıklarını ifade etti. Heyete hedeflerini ve yapılması gerekenleri ilettiklerini belirten Güler, şuana kadar Arnavut halkının teveccühünü kazanmış olduklarını da vurguladı.

"Türk sağlık sistemini Arnavutluk'a taşımada pilot bir hastane"

Bu hastaneyi özel kılanın coğrafi konumu sebebiyle tüm ülkenin güneyine hizmet vereceği olduğunu aktaran Güler, "Bundan daha da önemlisi Türk sağlık sistemini Arnavutluk'a taşımada pilot bir hastane olarak işlev göreceğidir. Halen hastane personeli Türk ve Arnavut uzmanlardan oluşuyor. Hastanenin resmi olarak açıldığı 21 Nisan'dan bu yana ise hizmet verdiği bölümler giderek artıyor" dedi.

Türk heyet, Arnavutluk'taki bir dizi teknik görüşme ve istişare toplantılarının ardından cuma günü Türkiye'ye dönecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Selami Kılıç Türkiye Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title