Haberler

Şabanözü'nde 2014'te Iptal Edilen Belediye Başkanlığı Seçimi

Şabanözü ilçesinde 3 dönem belediye başkanlığı yapan Ali Çapcı, 2014 yılındaki seçimleri kaybetmesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) etkili olduğunu öne sürdü.

Şabanözü ilçesinde 3 dönem belediye başkanlığı yapan Ali Çapcı, 2014 yılındaki seçimleri kaybetmesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) etkili olduğunu öne sürdü.

İlçede 1999-2014 yıllarında belediye başkanlığı görevini yürüten Çapcı'nın, AK Parti'nin adayı olarak girdiği 30 Mart 2014'teki seçimleri, önce 6 oyla kazandığı açıklandı. Diğer partilerin itirazı üzerine oyların tekrar sayılmasının ardından İl Seçim Kurulu, ilçede seçimin iptal edilmesine karar verdi. 7 Haziran 2014'te tekrar edilen seçimlerde belediye başkanlığını, MHP adayı Mustafa Karakaya kazandı.

Çapcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Mart 2014'teki seçimleri 6 oyla kazandığını ancak diğer partilerin sonuca itiraz ettiğini, yeniden yapılan sayımın adından Şabanözü İlçe Seçim Kurulu'nun kendisinin 4 oyla kazandığını açıkladığını söyledi.

Rakiplerinin seçimin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvurduğunu belirten Çapcı, "Seçimlerden 4 gün sonra bir sandık kurulu başkanı ve üyelerinden ifade alınarak 4 oyluk fark göz önünde bulundurulmadan seçim iptal edildi. İfade tutanaklarında, birkaç özürlü seçmene sandık kurulu başkanının refakat ettiği yazıyordu." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimin ardından birçok şeyi daha net görmeye başladığını dile getiren Çapcı, şöyle devam etti:

"Seçimden önce aslı astarı olmayan şikayetler savcılara iletilmiş, hakkımda savcılar soruşturma açmıştı. Bir yıpranma durumu ile karşı karşıya gelmiştim. FETÖ'nün o dönem Şabanözü'nde kurmaya çalıştığı kumpasta başarılı olduğunu düşünüyorum. Seçimi iptal eden dönemin Çankırı İl Seçim Kurulu Başkanı Erdal K, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı. O dönemin savcıları ve hakimleri açığa alındı. Acaba diyorum Fetullahçı Terör Örgütü, AK Parti'ye darbe girişimine Şabanözü'nde mi başladı? FETÖ'nün bu seçimlerde nasıl bir kampanya yaptığını hepimiz biliyoruz. Daha sonra cumhurbaşkanlığı, sonra milletvekilliği seçimlerinde, son olarak 15 Temmuz'da denediler."

"Haksızlığın telafisi için mücadele edeceğim"

Yargı yolu açılırsa seçimi mahkemeye taşıyacağını anlatan Çapçı, şunları kaydetti:

"Bir siyasi partinin konuyla ilgili Meclis'e kanun teklifi vermesi gerekiyor. Teklifte FETÖ'cü hakim ve savcıların verdiği kararların yeniden gözden geçirilmesi ve adaletsizliğin ortadan kaldırılması hedefleniyor. Eğer böyle bir durum olursa elimdeki belgelerle başvuruda bulunacağım. Örgütün Şabanözü'nde yaptığı haksızlıkların telafi edilmesi için mücadele edeceğim."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Karakaya Ali Çapcı AK Parti Şabanözü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title