Haberler

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına destek: Suriye'de olanlara kayıtsız kalamazlar

Güncelleme:

Türkiye'nin Suriye'de yeni bir sınır ötesi operasyonun sinyalini vermesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov açıklamalarda bulundu. "Orada sözde devlet kurmaya çalışıyorlar, bölünmeyi destekliyorlar ve bölgedeki Iraklı Kürtlerin bir kısmının duygularını kullanıyorlar." diyen Lavrov, Türkiye'nin tüm bunlara kayıtsız kalamayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu sonrası yayınlanan bildiride Güney sınırlarımızda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğünü hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyacının gereği olduğu belirtilmiştir." ifadeleri kullanılarak yeni bir sınır ötesi operasyonun sinyali verilmişti.

LAVROV, TÜRKİYE'NİN SURİYE'DEKİ VARLIĞINI YORUMLADI

Rus yayın organı Russia Today'in (RT) Arapça sitesinde yer alan röportajında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,Rusya'nın Suriye'deki varlığına ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Suriye'deki Rus güçlerine ilişkin konuşan Lavrov, "Biz Suriye'de ülkenin resmi devlet başkanının ve meşru hükümetinin talebi üzerine buluyoruz. Biz orada BM'nin sözleşmelerine uygun olarak bulunuyoruz ve BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararını uyguluyoruz. Buna devam edeceğiz ve Suriye yönetiminin Suriye topraklarının tamamını geri alma çabalarına destek olacağız." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Türkiye'nin Suriye'deki sınır ötesi operasyonlarına destek: Orada olanlara kayıtsız kalamazlar

"ORADA SÖZDE DEVLET KURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Suriye'de çeşitli ülkelerin güçleri olduğuna işaret eden Lavrov, "Hala kimsenin oraya çağırmadığı ülkelerin ordularının birlikleri var orada. ABD askerleri, hala Fırat Nehri'nin doğu yakasının büyük bölümünü işgal ediyor. Orada sözde devlet kurmaya çalışıyorlar, bölünmeyi destekliyorlar ve bölgedeki Iraklı Kürtlerin bir kısmının duygularını kullanıyorlar. Bu şekilde Iraklı ve Suriyeli Kürtleri birleştiren yapıda sorunlara yol açıyorlar." diye konuştu.

"TÜRKİYE BUNLARA KAYITSIZ KALAMAZ"

Tüm bu durumun bölgede gerginliğe neden olduğunu söyleyen Lavrov, " Türkiye, tabii bunlara kayıtsız kalamaz. Bu sorunların Suriye'nin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde çözülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı, "Kürtlerle de görüşüyoruz. Onları ABD'nin bir vaatte bulunup nasıl onu yerine getirmediğini daha dikkatle görmeye davet ediyoruz. Uluslararası meşruiyeti bir kenara bırakın pragmatik temellere göre de Şam'la ciddi bir diyaloğa girmek ve birlik içindeki bir devlette yaşamı düzenlemek için anlaşma yapmak en iyisi." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Suriye Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

Fatih Uludağ:

Rusya akıllı adımlar atıyor ve Türkiye'yi yanına çekmek istiyor Türkiye ise akıllılık edip denge poltikasını izleyip kendi önünü açıyor böyle devam kazanan biz olacağız.

70
42
yanıtYanıtla
Mustafa ESMER:

ABD oraya yığınak yapmadan bir an önce operasyon başlamalı! O bölge temizlenmeli ki buradakiler oraya gönderilsin, orada yapilan kurtlesme cabalari boşa ciksin....

58
50
yanıtYanıtla
ALİCAN:

Suriyede NATO yu durduran güç Rusya. İnşallah Rusya, Suriyeden çekilmez şayet çekilirse ABD Irak Kürdistanını yani yavru İsraili fazla zorlanmadan Akdenize bağlar,

60
31
yanıtYanıtla
kubilay kuzu:

Rusyanın gücü tükenince benim BÜYÜK ülkem devreye girer ve bu demek olur ki bizede para ile çalışacak dağda mücadele edecek adam lazım HADİ o zaman işsizlere gün doğdu işsizliğe paralı rahat can modeli geliyor

31
46
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Türkiye girmez ise abd yunan ve ypg terör devleti kuracak, girsin ve abd nin ruyasi kursağında kalsin

39
18
yanıtYanıtla
Mustafa Yaşar:

Sanırım 6 ay önce idi, başkan ABD yı uyardı, terör örgütleri ABD bayrakları asıyorlar, bunları siz indirin! Yoksa size yollamak zorunda kalacağız demişti. Demekki tanınan süre doldu.

17
38
yanıtYanıtla
zübükzade:

Suriyeliler keyif vatsın Türk cocuklar şehit edilsin kjendi grubunuzdan vürük alanlar bedelli yapanlar gitsin askere öncelikle milyar dolarlık şirketlerinize kendiniz sahip cıkın bu ülkenin herşeyinden siz yararlanıyorsunuz fakirler ölüyor

24
12
yanıtYanıtla
Certy Dfr:

Abd izni olmadan hic bir adim atamz bakin yine aynisi olacak en fazla 50 km ileri sonra tamamen geri cikacak daha once iki kere oldu ruslar hakli haksiz ukraynada iki aydir girdi isleri ya bitecek yada ukrayna dusecek ilerleme boyle olur ruslar hakli degil ama adamlarin duruslari dik dunya anbargo uyguladi yinede cikmadi

9
25
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Suriye'be bizim çocuklar şehit olsun ,ülkelerinden kaçan suriyeliler parklarımda nargile keyfi yapsın. Yeter artık. Bir an önce geri gönderilmeliler. TC alanların da vatandaşlıkları iptal edilsin ,onlar da gönderilsin. Oyları geçersiz şimdiden

21
12
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Önceleri amerikanya da russiya da Türk askerine engeller çıkarırken, hele hele russiya Mehmetçiklerimizi şehit ederken, ne oldu da birdenbire tarafımızı tutmaya başladı? Finlandiya ve İsveç Natoluğu için yağ çekmekte. Ufukta bir kandırılma görünüyor yine.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title