Haberler

RTÜK'ün Yeni Üyeleri Beli Oldu

Güncelleme:

RTÜK'te boşalan 3 koltuk için Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamada, AK Parti'den İlhan Yerlikaya, MHP'den Esat Çıplak ve Arif Fırtına seçildi.

AK Parti'den İlhan Yerlikaya, MHP'den Esat Çıplak ve Arif Fırtına RTÜK'ün yeni üyeleri oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) üye seçimi yapıldı. RTÜK'teki 2 AK Partili, 1 MHP'li üyenin görev süresi dolduğu için seçim gerçekleşti.

GÖREV SÜRESİ DOLAN 3 ÜYENİN YERİNE SEÇİLDİLER

Seçim sonuçlarına göre, AK Parti'den İlhan Yerlikaya, MHP'den Esat Çıplak ve Arif Fırtına RTÜK'te görev süresi dolan 3 üyenin yerine seçildi.

7 Haziran seçimlerinde hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğa sahip olamaması, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun yapısını da etkiledi.

MHP'YE Mİ HDP'YE Mİ VERİLECEĞİ TARTIŞMA KONUSUYDU

Daha önce TBMM'de olduğu gibi, RTÜK'te de çoğunluğa sahip olan AKP'ye ayrılan bir RTÜK üyelik kontenjanı, muhalefete geçti. Ancak AKP'den boşalacak üyenin, her ikisi de 80'er milletvekili getiren MHP'ye mi, HDP'ye mi verileceği tartışma konusuydu. CHP ve HDP tartışma konusu üyenin kurayla belirlenmesini istedi ancak, TBMM'de seçim yapılması kararı verildi. Yapılan oylamada MHP kontenjanından Esat Çıplak ve Arif Fırtına ile AKP kontenjanından İlhan Yerlikaya RTÜK üyeliğine seçildi.

AKP ÇOĞUNLUĞUNU YİTİRDİ

RTÜK, TBMM tarafından seçilen 9 üyeden oluşuyor. RTÜK üyelerinin görev süresi 6 yıl. Bu seçimlerde, boşalan üyeliklerin siyasî parti gruplarına dağılımı, ilk seçimde siyasî parti grupları kontenjanından seçilen üye sayısı ve siyasî parti gruplarının halihazırdaki oranı dikkate alınmak suretiyle yapılıyor. TBMM Başkanlığı'ndan gruplara RTÜK'e üye seçiminde siyasi parti gruplarının üye dağılımına ilişkin cetvel gönderildi. Buna göre 9 üyenin dağılımı şöyle oluştu: AK Parti'nin 4, CHP'nin 2, MHP'nin 2, HDP'nin 1 üyesi bulunuyor.

MECLİS TATİLE GİRDİ

RTÜK üyeleri seçimi sonrası Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu İlhan Yerlikaya Esat Çıplak Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (59)

...:

mhpnin engin vizyonu (!) sayesinde akp üye sayısı 4 2=6

6
119
yanıtYanıtla
ÇOK DA TIN:

Türk kanalları izleyen kaldı mi ki.özellikler doğuda hiç izlenmiyor desek yalan olmaz.çünkü medya bağımlı ve korkak

5
63
yanıtYanıtla
....:

Mhp linin secilmesi hdp den iyidir.

35
29
yanıtYanıtla
HDMHPP:

KÜRDONUN KÜRTDEN BASKA DOSTU YOOKKKK !!! HER HALIYLEN BELLI OLUYOR !

11
44
yanıtYanıtla
AZZİZİ:

AKP MHP İKİZ KARDEŞ

37
18
yanıtYanıtla
.............................................:

HDP istenmiyorsun.buda sana kapak olsun.

20
30
yanıtYanıtla
amir timur:

demirtas söylemisti:)))))mallarini taniyor:)))

14
33
yanıtYanıtla
FERDİ:

Hdpliler ağababalarının talimatı ile bu sayfalara abone olmuşlar bütün gün yazılarınıza toplu beğeni yorum hatta yalandan rumuz alıyorlar

30
12
yanıtYanıtla
FethiMobil-IOS:

Ne olacak faşist devlet

15
26
yanıtYanıtla
ÇOK DA TIN:

Türk kanalları izleyen kaldı mi ki.özellikler doğuda hiç izlenmiyor desek yalan olmaz.çünkü medya bağımlı ve korkak

27
12
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title