Haberler

Prof. Dr. İlhan Başgöz, ambulans uçakla ABD'den Türkiye'ye getirildi

Güncelleme:

ABD'de yaşayan ve kanser tedavisinin Türkiye'de devam etmesini isteyen 98 yaşındaki Türk halk bilimci Prof. Dr. İlhan Başgöz Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Ankara'ya getirildi. Prof. Dr. Başgöz, memlekete dönmenin sevincini Enver Gökçe'nin "Senin emekçin olaydım, şen olası türküsü dost kokusu, dost selamı Türkiye" dizesiyle anlattı.

ABD'de yıllardır kanser tedavisi gören Prof. Dr. İlhan Başgöz'ün son 2 yılda durumu ağırlaştı. Prof. Dr. İlhan Başgöz'ün, geçen ağustos ayında yatağından kalkmaya çalışırken düşmesi sonucu kaburgaları kırıldı. O tarihten bu yana yatağından kalkamayan ve salgın nedeniyle tedavisinde zorluklar yaşayan Prof. Dr. İlhan Başgöz, tedavisine Türkiye'de devam etmek istediğini belirtti.

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL UÇAK GÖNDERDİ

Prof. Dr. Başgöz'ün Türkiye'ye dönme talebinin basına yansıması ardından Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, önceki gün ABD'ye ambulans uçak gönderdi. Prof. Dr. İlhan Başgöz'ü taşıyan ambulans uçak, Indianapolis'ten Türkiye'ye hareket etti. Uçak, bugün Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Burada sağlık görevlileri tarafından karşılanan uçakta bulunan Başgöz, sedyeyle alınarak ambulansa taşındı.

Prof. Dr. Mehmet İlhan Başgöz, ambulans uçakla ABD'den Türkiye'ye getirildi

SEVİNCİNİ ŞİİRLE ANLATTI

Basın mensuplarına açıklama yapan Prof. Dr. Başgöz, "33 sene yurt dışında çalıştım. Yorgunluğun içindeyim. Memleketime dönmenin sevincini Enver Gökçe'nin dizesiyle anlatacağım; Senin emekçin olaydım, şen olası türküsü dost kokusu, dost selamı Türkiye" dedi. Çok yorgun olduğunu ve konuşamayacağını belirten Prof. Dr. Başgöz, tedavisi için Ankara Şehir Hastanesine götürüldü.

Prof. Dr. İlhan Başgöz, ambulans uçakla ABD'den Türkiye'ye getirildi

İLHAN BAŞGÖZ KİMDİR?

Prof. Dr. İlhan Başgöz, 1923 yılında Sivas'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Türk folkloru ve halk edebiyatı dalında doktora yaptı. Aynı bölümde Prof. Dr. Pertev Naili Boratav'ın asistanı oldu. 1948'de kurulan Türk Folkloru ve Halk Edebiyatı kürsüsünde çalışmalarını sürdürdü. Kürsü o yıl kapatılınca Tokat Lisesi'ne edebiyat öğretmeni olarak atandı, 1952'ye değin bu görevde kaldı. 1960'ta ABD'de önce California Üniversitesi, ardından Bloomington'daki Indiana Üniversitesinde dersler verdi. Emekli olduktan sonra Türkiye'de Bilkent, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve ODTÜ'de de dersler veren Başgöz, Türk halk kültürü üzerine yaptığı araştırmaları ve yazdığı kitapları ile bu alanda hayattaki en önemli Türk halk bilimci olarak tanınıyor.

Prof. Dr. İlhan Başgöz, ambulans uçakla ABD'den Türkiye'ye getirildi

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İlhan Başgöz Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (25)

bilen:

ulan sen ben hasta olsak kimse şeyine sürümez , amerikada daha iyi hayat sürmek varken , ben Türkiyede kalıp vatanıma hizmet edeyim diyenler başarızız olarak görülür , fakat hayatının en verimli çağlarını ABD gibi başka devlete hizmete adamış kişilerin sırf etiketinden dolayı böyle ilgi görmesi hakkaniyetli olmadığını düşünüyorum.

19
8
yanıtYanıtla
AMBULANS UÇAK GÜRMESİ:

ÖĞRENDİĞİN BİLİMİN EKMEĞİNİ SENELERCE YURTDIŞINA YEDİR. SONRA AMBULANS UÇAK İSTEYİP TÜRKİYE''YE GELMEK İSTEDİĞİNİ BELİRT. . . AYIP!

16
8
yanıtYanıtla
VARTO:

Yazık o tonlarca benzine adam 98 yaşında zaten ölecek israf değilmi şimdi bu masraf.ey ahali

11
12
yanıtYanıtla
karto-varto:

son istegine saygi göster

yanıt0
yanıt1
MS:

EN VERİMLİ 40 YILINI ABD DE GECİR ŞİMDİ ALTINI TEMİZLEMEK İÇİN ÜLKEYE DÖN. ORADA İŞE YARAMAZLAR SINIFINA MI ATILDI?, HASTANE BAKIM PARASI İSTEDİ VERMEMEK İÇİN ÜLKEYE GEL. BİZİM KİLERDE HOOOPPP UÇAK GÖNDER. ULAN BİZİ BİLETİMİZ YOK DİYE OTOBUSE ALMIYOLAR. ÇOK YAZIK

12
5
yanıtYanıtla
Grande:

AMERİKADA YE İÇ EĞLEN YAŞA SONRA ÖLÜME YAKIN VATANIMA GETİRİN. BUNLARDAN MİDEM BULANIYOR

7
8
yanıtYanıtla
Sabri:

Vatanında eğitimli insana saygı duyulmuyor, ABD''de ise el üstünde tutuluyorlar. Fırsat bulan herkes buradan gitmek istiyor. Cehalet ve fakirlikten başka bir şey yok bu topraklarda.

yanıt2
yanıt2
FB’li:

Gurbette hic kimse severek kalmiyor, senin gibiler bunu anlamadigi icin hersey yiyip icip eglenmek. Ozellikle amerika calismak calismak calismak CAHIL! sen Turkiyede calistiginimi saniyorsun senin ise basladigin saatler burada neredeyse oglen molasi

yanıt0
yanıt2
akça:

adam zaten milletine hizmet etmiş oda yetmemiş hizmeti sınırları aşmış.bu yoruma dense dense kedi uzanamadığı ciğere ...

yanıt0
yanıt0
akça:

adam zaten memlekette hizmet etmiş,o da yetmemiş hizmeti sınırları aşmış.sizin yorumunuza dense dense kedi uzanamadığı ciğere. . . denir

yanıt0
yanıt0
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title