Haberler

Personelsiz Kantin

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde eğitim veren Anadolu Öğretmen Lisesi'nin öğrencileri örnek bir davranışa imza attı.

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde eğitim veren Anadolu Öğretmen Lisesi'nin öğrencileri örnek bir davranışa imza attı. Okul kantininde personel çalışmıyor, öğrenciler alışverişi yapıyor, parayı kasaya bırakıyor ve üzerini alıyor.

Anadolu Öğretmen Lisesi'nde başlatılan 'Personelsiz Kantin' uygulaması dikkat çekti. Okul Müdürü Yusuf Duman, lisenin kent merkezinden 18 kilometre uzaklıktaki Zeytinova Beldesi'nde boş bulunan bir ilköğretim okulunda bu yıl eğitim vermeye başladığını söyledi. Duman, 60 öğrencisi bulunan okulun kent merkezinden uzak olması nedeniyle öğrencilerin kahvaltı yapmadan geldiklerini ve ihtiyaçlarını okul kantininde giderdiklerini belirtti. Müdür Yardımcısı Engin Öztürk'ün girişimiyle 'Personelsiz Kantin' uygulamasını hayata geçirdiklerini ifade eden Duman, "Uygulama öğrencilerimize çok ilginç geldi. Kantine simit, poğaça, bisküvi, çikolata, meyve suyu, süt ve ayran koyduk. Ayrıca onlara her konuda güvenebileceğimizi göstermenin de en iyi yollarından biri diye düşündük. Nitekim bunu da bize çok güzel kanıtladılar. Bugüne kadar kantin hesabı hiçbir açık vermedi. Öğrencilerimizin bu kazanımları almaları bizim için çok önemli. Okulumuzda öğrenim gören bu öğrencilerin birçoğu gelecekte Türkiye'nin dört bir yanında görev yapacak. Burada aldıkları bu güzel kazanımları, doğruluk, dürüstlük ve hakkaniyetli olma gibi davranışları gittikleri yerlerde sergileyecekler" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, Bayındır'daki okul ziyaretleri sırasında Anadolu Öğretmen Lisesi'ne gelişinde 'Personelsiz Kantin' uygulamasına büyük ilgi gösterdi. Üye, "Benim öğrencime yakışan davranış işte budur. İdareci öğretmen ve öğrencilerimi kutluyorum. Kantinden ihtiyacını alıp parasını bırakmak, para üstünü kasadan almak ve kimse olmadan alışveriş yapmak çok güzel bir davranış, güzel örnek bir uygulama" diye konuştu.

Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Sevinç de, uygulama hakkında okul yönetiminden sürekli bilgi aldığını belirterek, uygulamaya devam edilmesini istediğini söyledi.

Veliler de uygulamanın sürekli olmasını isteyerek, çocuklarına kazandırılan bu davranıştan dolayı çok memnun olduklarını ifade etti. - İzmir / Bayındır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ragıp Üye Zeytinova İzmir Politika Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title