Haberler

Patlamada Ölenlerin İsimleri

Güncelleme:

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Suriye plakalı bomba yüklü bir araçta meydana gelen patlamada ölen Türk vatandaşlarının ismi belli oldu.

Patlamadan sonra Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Ali Sille, Hasan Yumuşak, İbrahim Yalçınkaya ve Abdurrahman Şanverdihayatını kaybetti. Patlama sırasında cesedi parçalanan bir Türk vatandaşının kimliğinin henüz belirlenemediği belirtildi.

Yaşamını yitiren 9 kişinin ise kimlik tespit çalışmaları sürüyor.

Patlamada 3'ü Türk 13 kişi hayatını kaybetmiş, 9'u Türk vatandaşı, 27 kişi de yaralanmıştı.

CHP'Lİ AKGÖL: BENCE İNTİHAR SALDIRISI

NTV'ye konuşan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de sınır kapısının sadece yardım araçlarına değil, herkese açık bir kapı olduğunu söyledi.

CHP'li Akgöl, olay yerinde inceleme yaptığını belirterek, "Olay Türk sınır kapısının girişinde oldu. Gördüğümüz manzara, hoş bir manzara değildi. Ölü sayısının 13-14'e çıkacağını düşünüyorum. 25-30 araç hasar gördü" dedi.

Olayın bir intihar saldırısı olduğunu düşündüğünü ifade eden Akgöl, şöyle konuştu: "Ben intihar saldırısı olduğunu tahmin ediyorum. Tüp aracı olsa çevrede tüp parçaları olurdu. Havan topu olsaydı, olay yerinde çukur meydana gelirdi. Provokasyon olduğunu düşünüyorum. Olay kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu ortaya çıkacak."

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Öte yandan, patlama Bakanlar Kurulu toplantısında da ele alındı. İçişleri Bakanı Muammer Güler'den bilgi alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu yakından takip ettiği bildirildi. 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hasan Akgöl Cilvegözü Reyhanlı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title