Haberler

Partilerin Pusuladaki Yeri Bu Hafta Belli Olacak

22 Temmuz Seçim Takvimi Yürüyor. Haftanın İlk Günü Askıdaki Seçmen Listeleri İndirilirken Son Günü de Siyasi Partilerin Oy Pusulalarındaki Yerlerinin Belirlenmesi İçin Kura Çekilecek

Genel seçimler için belirlenmiş takvime göre yarın (Pazartesi) muhtarlıklardaki seçmen listeleri askıdan indirilecek, 27 Mayıs Pazar günü ise siyasi partilerin oy pusulalarındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekilecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun 4 Mayıs'ta başladığını duyurduğu 22 Temmuz milletvekili genel seçimi takviminin üçüncü haftası muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listelerinin indirilmesiyle başlayacak.

Birleşme ve işbirliği yapan partilerin, sıkışıklığı daha yoğun yaşadığı takvimde bu hafta şunlar var:

"21 Mayıs Pazartesi:

-Muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listeleri saat 17.00'de askıdan indirilecek.

Herhangi bir sebeple seçmen kütüğüne yazılamamış olanlar, 22 Temmuz 1989 tarihinde ve daha önce doğanlar, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacıyla listenin askıya çıkarıldığı seçim bölgesine gelenler, kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlarla, özellikle Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunmayanlar, askerlikten terhis olanlardan listede kaydı bulunmayanlar, taksirli suçlardan hükümlü veya tutuklu olduğu halde düzenlenen tutuklu seçmen listesine yazılmamış olanlar listelere yazılabilecek.

Seçmen kütüğünde kayıtları olmayanlar, askı yerlerinde hazır bulundurulacak ya da ''www.ysk.gov.tr'' internet adresinden temin edilebilecek Seçmen Yeni Kayıt Formu'nu doldurarak askı yeri görevlilerine teslim edecek.

İkametgahını diğer bir ilçeye veya aynı ilçe dahilinde bir muhtarlık bölgesinden diğer bir muhtarlık bölgesine nakleden seçmenler, yeni ikamet ettikleri muhtarlık bölgesi askı listesine kaydolacak.

-Partili üye seçmen kartlarının yazımına ve tamamlananların partili üyelere dağıtımına, itiraz üzerine listeden çıkarılanlara ait olanlar iptal edilmek kaydı ile devam edilecek

22 Mayıs Salı:

-Siyasi partilerin genel başkanlıklarının; partilerinin aday adayı listelerini ve seçim çevrelerini Yüksek Seçim Kurulu'na ve ilgili il ve önseçim ilçe seçim kurullarına ayrı ayrı bildirmeye devam edilecek.

-Önseçim sandık kurullarının oluşumunun tamamlanması ve bu oluşumda görev alanlara bildirim yapılması

-Yüksek Seçim Kurulu'nca, hangi siyasi partilerin hangi seçim çevrelerinde önseçim ya da aday yoklamasına katılacaklarının ilanı

-Siyasi partilerin önseçim ya da aday yoklaması yaptıkları seçim çevrelerinde gösterecekleri merkez adayı listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na bildirmelerinin son günü. Siyasi partilerin bu listeleri düzenlerken İl'ini, seçim çevresini, aday listesi sırasını belirtmeleri gerekecek.

23 Mayıs Çarşamba:

-Yüksek Seçim Kurulu'nca, siyasi partilerin bildirdikleri merkez adayı listelerinin ilgili önseçim ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderilmesi.

24 Mayıs Perşembe:

-Muhtarlık Bölgesi Askı Listelerine yapılacak itirazların karara bağlanmasının son günü.

25 Mayıs Cuma:

-Önseçim yapacak siyasi partilerin, aday adayları listelerini ve bunlarla ilgili oy pusulalarını çoğaltarak, yeteri kadar zarf ile birlikte ilgili önseçim ilçe seçim kurullarına teslim etmelerinin son günü

26 Mayıs Cumartesi:

-Önseçim ilçe seçim kurullarınca, önseçim ya da aday yoklaması oy pusulalarının ve zarflarının mühürlenmesi.

-Önseçim ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca, önseçim sandık kurulları başkanlarına gerekli seçim araç ve gereçlerinin teslimi ve önseçim sandık kurulları başkanlarının göreve hazır duruma getirilmeleri.

27 Mayıs Pazar:

-Önseçim sandık kurullarının sayım-döküm işlemlerini tamamlamaları ve düzenleyecekleri tutanakları ilgili önseçim ilçe seçim kurullarına iletmeleri.

- Önseçim ilçe seçim kurullarının ilçe birleştirme tutanaklarını düzenlemeleri ve il seçim kurullarına iletmeleri.

- Muhtarlık Bölgesi Askı listelerindeki değişikliklerin işlenerek kesinleştirilmesi.

- Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi ile ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu'nca kura çekilmesi ve ilanı."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında yanıtladı

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title