Haberler

Papa, Sultanahmet Camii'nde Dua Etti

Güncelleme:

Dünkü Ankara ziyaretinin ardından bugün İstanbul'a gelen Papa Francesco, basın ordusu önünde Sultanahmet Camii'nde dua etti.

Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik Dünyasının Ruhani Lideri Papa Francesco, Sultanahmet Camii'ni ziyaret etti. Papa Francesco'yu İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran karşıladı. Papa'nın ziyaret sırasında dua edip etmeyeceği merak konusuydu. Papa, merakları giderdi ve Sultanahmet Camii'nde Yaran'la birlikte dua etti.

İLK ZİYARET SULTANAHMET'E

Papa Francesco, İstanbul'da ilk olarak Sultanahmet Camii'ni ziyaret etti. Papa burada İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile birlikte el açıp dua etti. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, ilk olarak mihrabı ve minberi tanıttı. Mihrap ile ilgili ayetlerden söz eden Yaran, minberden de Cuma namazında hutbe vermek için yararlanıldığını anlattı. Minberden Cuma namazında okunan Nahl Suresi 90. ayetinden, "Allah adaleti emreder, iyiliği emreder; akrabaya vermeyi, yardım etmeyi emreder. Çirkinliği yasaklar, İslam'a uymayan konuları yasaklar. Taşkınlığı, azgınlığı yasaklar. Sizden de buna uymanız beklenir" alıntısını yaptı.

PAPA DUA ETTİ

Daha sonra Papa ve Müftü Yaran, Sultanahmet Camii'nde bir müddet dua etti. Yaran, ayrıca camide çini ve lalenin bulunduğunu belirtti. Lalenin İslam dininde Allah'ı sembolize ettiğini dile getirdi. Papa Francesco'nun beyaz bir kutu hediye ettiği Rahmi Yaran, şu an dünyanın duaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. Duanın ardından Rahmi Yaran Papa'ya "Allah kabul etsin" dedi.

DİKKAT ÇEKEN HEDİYE

Papa'ya Sultan Ahmet hatırası olarak Allah'ı sembolize eden lale figürlü özel bir çini hediye edildi.

SULTANAHMET'TEN AYASOFYA'YA

Daha sonra Papa ve Yaran, Sultanahmet Camii'nden ayrıldı. Papa Francesco buradan sonra Ayasofya Müzesi'ni ziyaret etti.

ŞAŞIRTAN ARAÇ

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Francesco, İstanbul'a geldi. Papa'ya İstanbul gezisi için Renault Clio Symbol araç tahsis edildi. Vatikan'da da Fiat Albea marka otomobil kullanan Papa'nın bu talebi hem şaşırttı hem de yerine getirildi.

HELİKOPTERLE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Papa Francis'in ziyareti için İstanbul'da Ayasofya müzesi ve Sultanahmet camisi etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sultanahmet Meydanı ve tramvay durakları boşaltıldı. Meydana girmesine izni olanlar, x-ray cihazlarıyla sıkı aramalardan geçirildi. Papa'nın ilk durağı olacak olan Sultanahmet Camii'nin çevresinde 2 helikopterle birlikte yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Çok sayıda polisin görev yaptığı alanda bazı yabancı din adamlarının da Papa Francesco'yu görmek için geldiği öğrenildi. Turist kafileleri de demir bariyerlerin dışında bekletildi. Ziyaret nedeniyle Sultanahmet Meydanı'na çıkan yollar ile Sahil Kennedy Caddesi de farklı saatlerde trafiğe kapatıldı.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sultanahmet Rahmi Yaran İstanbul Vatikan Güncel Haberler

500

Yorumlar (50)

herşey tamam artık:

bir papamız eksikti, o da geldi tam oldu. .

19
9
yanıtYanıtla
mustafa:

gazi mustafa kemal millet meclisini dua ederek, Allaha şükür ederek kurbanlar kestirerek açtı, ankara hacı bayram caminde hutbe okutarak açtı. . bu atatürk e din düşmanı diyenler, islam elden gidiyor diyenler, atatürkle alakalı onun dinsiz gösteren belgeseller çekenler. . . ŞİMDİ KAÇAK AKSARAYLARINI PAPALARLA AÇMAKLA ÖVÜNÜYOR. . . ''''Vay o namaz kılanların haline. . . ''''

16
11
yanıtYanıtla
antepli:

hala uyanamamışsın iyi uykular. sağır sultan duydu be atatürkü

yanıt1
yanıt1
gerçek müslüman:

Mustafa Kemal Türkiye cumhuriyetinin ilk halifesidir. Onun büyük bir insan olduğunu insanlar değil en iyi Allah bilir. Mustafa Kemal bu ülkeyi ingilizden fransızdan kurtarmıştır eğer bunlar olmasaydı şu anda camiler yerine kiliselerde ibadet ediyor olacaktık. Stratejiyi iyi kullanan büyük bir komutandır Mustafa Kemal.

yanıt1
yanıt1
mustafa:

mustafa kemal halife değildir. . . mustafa kemal halifelik makamını millet meclisine tevdi etmiştir. gerçek sahibini bulsun diye. mustafa kemal 2 kişi bursa robet kolejinde hirıstıyan oldu diye koleji kapatmıştır. şimdikile ruhban okullarını, akdamar kiliselerini açmaların peşinde, binlerce kilise evini açmaların peşinde tekrar açmanın peşinde. . mustafa kemal yeni duyulmadı tekrar ve tekrar hatırlanmanın gerektiği bir dönemdeyiz. .

yanıt0
yanıt1
MAALESEF Kİ:

Keşke Camii''yi Kirletmeselerdi.

11
16
yanıtYanıtla
ALLAH İNDİNDE DİN İSLAMDIR:

PEYGAMBERLER BIR YERE GIDERKEN BÖYLE KORUNMAYA IHTIYACLARI YOKTU ONLARI ALLAH KORUYORDU- MADEM PAPA DA DOGRU YOLDA BIRAKSINLAR BIR SEY OLMAZ. . . !

18
7
yanıtYanıtla
mustafa:

yazıklar olsun senin gibi müftüye. . cenab-ı hak yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin onlar birbirinin dostudur. kim onları dost dinirse o da onlardandır diyor. .

10
14
yanıtYanıtla
cherokee:

işte budur mütevazilik ve normal insan olmanın duyarlılığı. . . bizimkiler lüks. mercedes ve bmw tahsis etmişler ama o normal bir aracı istemiş helal olsun sana arjantinli. . . bizimkiler binmez klasları sarsılır. . . öğrenin öğrenin artık

11
9
yanıtYanıtla
gerçek müslüman:

evet kardeşim bizimkiler lüx arabalarla gezmekteler elin adamı bile anlamış ama bizimkiler. . . . . . . . . . . .

yanıt1
yanıt0
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title