Haberler

Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu

Güncelleme:

"Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu" 13 Nisan Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Yeryüzü Doktorları "Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu"nda

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı'nın ikinci kez düzenlediği "Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu (IBPF)" 13 Nisan Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. İki oturumda gerçekleşen forumun 'Sivil Toplum Kuruluşları Oturumu'nda Yeryüzü Doktorları'nın başarı öyküleri anlatıldı.

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı'nın ikinci kez düzenlediği "Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu (IBPF)" 13 Nisan 2013 Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. 'Özel Sektör' ve 'Sivil Toplum Kuruluşları' için iki farklı oturuma sahip olan forumda Yeryüzü Doktorları, kuruluş felsefesi ve şu an bulunduğu yeri anlattı.

Yeryüzü Doktorları hareketinin faaliyetlerini ve çalışmalarına yön veren özgün yöntemleri katılımcılar ile paylaşan Dr. Kerem Kınık yaptığı konuşmada Dünya üzerinde 2,4 Milyar insanın temel sağlık hizmetlerinden faydalanamadığını ifade etti. Kınık, Yeryüzü Doktorları'nın açlık, fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş ve çatışmalar gibi doğal ve insan kaynaklı afetlerin kurbanı olan insanlara, din, dil, ırk, siyasi ve felsefi görüş ayırt etmeksizin insani ve tıbbi yardım götürdüğünü ifade etti. Dr. Kerem Kınık Yeryüzü Doktorları'nın 4 Kıtada, 33 Ülkede gönüllü sağlık hizmetleri verdiğini, bu hizmetlerin etkin, planlı, hakkaniyete dayalı, sorunun özüne dokunan ve yaygınlaştırılabilir model projelerle hayata geçirildiğini belirtti.

Yeryüzü Doktorları Türkiye Başkanı Dr. Kerem Kınık projelerinden örnekleri katılımcılar ile paylaştı. Kınık, "Filistin'de başlatılan ve Suriye, Yemen, Azerbaycan ve Afrika ülkelerinde yaygınlaştırma çalışmaları yapılan Gülümseyen Çocuklar Projesi; Nijer ve Afrika'da ilkel doğum yöntemleri yüzünden ortaya çıkan ve kadınları sosyal hayattan soyutlayan fistül hastalığının ameliyat ve tedavilerini kapsayan Umut Menekşeleri Fistül Projesi bunlardan bazılarıdır" dedi.

Somali'de 2011 yılında 15 milyon insanı etkileyen, son 60 yılın en büyük kuraklığının sebep olduğu krizde Yeryüzü Doktorları olarak bu coğrafyada geniş kapsamlı ve kalıcı çalışmalar yürüttüklerini ve Somali Mogadişu'da bölgenin en modern hastanesini kurarak 6 Mart 2012'den beri Somali halkına ücretsiz sağlık hizmeti verdiklerini ifade etti.

Yeni fikirlerle tecrübelerin bir araya gelmesi ile iş dünyası için önemli bir sinerji ortamının yaratıldığı Forum'un açılış konuşmalarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Gülay Barbarosoğlu ile BYV Mütevelli Heyeti Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi & CFO Haluk Dortluoğlu geçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Afrika Somali Kınık Haliç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title