Haberler

Otizm ve Down Sendromlu Çocuklar, 18 Mayıs'ta Ünlülerle Buluşuyor

Güncelleme:

Otizm ve Down Sendromlu çocuklar 18 Mayıs'ta ünlülerle basket maçında buluşuyor.

Otizm ve Down Sendromlu çocuklar 18 Mayıs'ta ünlülerle basket maçında buluşacak. İyilik Melekleri Derneği'nin düzenlediği müsabakada otistik ve down sendromlu çocuklar için farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Müsabakaya, Türkiye, Balkanlar ve Ortadoğu Ralli şampiyonları ile birlikte bilinen genç isimlerden Mert Yazıcıoğlu, Metin Yıldız, Burak Dakak, Ümit Erdim ve bir çok ismin katılması bekleniyor. 18 Mayıs 2018 Cuma günü İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek etkinliğe Avcılar Belediyesi destek veriyor.

İyilik Melekleri Derneği Başkanı Nilay Çeteci, "Çocuklarımıza destek ve onların gelişimine, eğitimlerine katkı sağlamak istediğimiz bu günde bu oluşumun içinde olmanızı, sağlayacağınız en ufak bir katkıyı heyecanla beklemekteyiz. İkram, ulaşım, sahaya olacak çocukların ödüllendirilmesi gibi konularda destek bekliyoruz" şeklinde konuşuyor.

İYİLİK MELEKLERİ DERNEĞİ NEDİR?

Dernek kendisini şöyle tanımlıyor:

Çocuklar için yapılmayacak şey yoktur burada. Eğitim alanında burs verir, okullar da atölye çalışmaları yapar. Bunların hepsini kendi elleriyle imal eder. Ustaya para çıkmaz bu dernekte. 2014 ten bu yana resmiyetini kazanmış, Türkiye genelinde 32 atölye, 120 burslu çocuk, yılda en az 5 bin çocuğun genel ihtiyaçlarını üstlenmiştir.

Hastanede yatan, durumu kritik, sadece maddi yetersizliklerden kaynaklı, çocuklarını kaybetme riski olan aileleri araştırıp, onların ellerinden tutar, çocukları kendi çocuğu gibi yıllar sürerse de bırakmayan bir yapısı vardır.

Her yıl değişik bir projeyle ortaya çıkar. Sadece Çocuklar Girebilir, Yeni Yılda Hediyesiz Çocuk Kalmasın, Sen iyi ol Yeter, Benden Bir Gün, Bayram da Çocuk Olmak, Soma Maden Şehitleri Anısına Yaşam Atölyeleri gibi programları vardır.

Geçen yıl düzenlenen yardım gecesinde "YURTLARDAN SESLER GALA GECESİ " olarak ortaya çıkmış olup, kurumda yaşayan çocuklarımıza moral ve özgüven aşılayarak, 7 okulun restorasyon desteğini sağlamıştır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Metin Yıldız Ümit Erdim Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title