Haberler

Osmaniye'de 35 Afgan, sığınmacı kampından kaçtı! Valilik'ten ilk açıklama geldi

Güncelleme:

Osmaniye Cevdetiye'deki mülteci kampında bulunan Afgan sığınmacıların kaçtığı anlara ait görüntüler yayınlandı. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nden firar eden 35 kişinin tamamının yakalandığını duyurdu.

Osmaniye'nin Cevdetiye ilçesinde bulunan sığınmacı kampında yaşananlar büyük yankı uyandırdı. Kampta bulunan Afgan sığınmacılar henüz belirlenemeyen bir şekilde firar etti. Kaçış anlarına ait görüntüler de sosyal medyada paylaşıldı.

Osmaniye'de 35 Afgan, sığınmacı kampından kaçtı! Valilik'ten ilk açıklama geldi

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, haziran itibarıyla ülkede yeni geçici koruma başvurularının gerekli tahkikat ve mülakatlarının yapılarak geçici barınma merkezlerine alınması uygulamasının başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nde bulunan bir grup yabancı, saat 22.00 sıralarında firar girişiminde bulunmuş, geçici barınma merkezi özel güvenliği ve jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunularak durum kontrol altına alınmıştır. Olayın ilk anında 35 yabancı tellerden atlayarak merkezden firar etmiş olup, İl Jandarma Komutanlığı tarafından civarda yapılan çalışmalar sonucu ilk etapta kamptan firar eden 24 şahıs yakalanmış, geri kalan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Geçici barınma merkezinde halihazırda herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir."

Osmaniye'de 35 Afgan, sığınmacı kampından kaçtı! Valilik'ten ilk açıklama geldi

TAMAMI YAKALANDI

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nden firar eden 35 kişinin tamamının yakalandığını duyurdu.

Osmaniye'de geçici barınma merkezinden kaçan 35 göçmenden 24'ü yakalandı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdinç Yılmaz Osmaniye Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (10)

Ahmet AKGÜL:

Afganlar çok tehlikeli. suriyeliler yine modern. afganların tamamını sınır dışı etmek lazım.

98
23
yanıtYanıtla
Erdem Taner:

Bu sığınmacı meselesi ülkenin başını çok ağrıtacak.Bir an evvel bu işe hükümet bir son vermeli.

116
1
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Hükümet de artık başedemez oldu bunlarla kontrolden çıktılar her gün mülteci haberleri yer gök mülteci doldu memleket nasıl geliyorlar anlaşılır gibi değil ve hükümet bunlara son veremeyecek mülteciler hükümete son verdirecek gibi görünüyor ,,

yanıt0
yanıt0
Muammer Mizrak:

Afganlar kasap vahşi ülkemde işi yok

90
3
yanıtYanıtla
Halit:

bu sığınmacılar arasında en huysuzları ve güvenilmezleri afganlardır asla güvenmeyin çoban yaparsınız hayvanınız kaybolur

88
5
yanıtYanıtla
Mete HAN:

Kabile ülkesinden beteriz.Geçenlerde de yüzbinlerce sığınmacının kaydının olmadığını açıklamıştı resmi kaynaklar!Ülke Allaha emanet!

41
0
yanıtYanıtla
ismail bey :

Vursaydılar..

1
0
yanıtYanıtla
ismail bey :

Kaçarken önce kafalarından, sonra ayaklarından vursalardı..

1
0
yanıtYanıtla
Mustafa Can Kandemir:

Sadece afganlar değil bütün mültecileri kapı dışı edicen

0
0
yanıtYanıtla
Brütüs:

Dönsünler ülkelerine. Bir standart olsun artık. Avrupa vize için burnumuzdan getiriyor. Biz gelene geç. Bize ne faydası olacak.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title