Haberler

Osmancık Şiir Tadında Muhteşem Bir Gece Yaşadı

Güncelleme:

"Şiirin Rehberliğinde Kelimeyi Fethederken, Türkçeyi Keşfetmek" Projesi kapsamında hazırlanan güzel şiir okuma yarışmasının ilki yapıldı.

Osmancık İlçe Milli eğitim müdürlüğünün uygulamaya koyduğu "Şiirin Rehberliğinde Kelimeyi Fethederken, Türkçeyi Keşfetmek" Projesi kapsamında hazırlanan güzel şiir okuma yarışmasının ilki yapıldı. İlköğretim kurumları ve liseler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen programda 8 ilköğretim kurumu ile altı lise arasında kıyasıya yapılan yarışmalarda Osmancık Koyunbaba ortaokulu ile İmam hatip lisesi birinci oldu. Ünlü şairlerin birbirinden güzel şiirlerini öğretmenlerinin yönetiminde okuyan öğrenciler konuklara oldukça duygulu anlar yaşattılar.

Osmancık kaymakamı İbrahim Küçük, Emniyet müdürü Murat Nebioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok, Garnizon Komutan Vekili Erdal Kaya, Mal müdürü Hüseyin Zengin ile birlikte çok sayıda öğretmen, öğrenci ve velisinin katıldığı programda gecenin açılış konuşmasını yapan ilçe milli eğitim müdürü Fatih Üçok projenin yeni uygulamaya konulduğunu ve bu programın bir başlangıç olduğunu belirtti. Osmancık'ta bu programla birlikte şiirli gecelerin başlayacağını ve bunun geleneksel hale getirilmesi gerektiğini belirten Üçok şiir Türkçeyi güzel konuşmaktır, şiir ile çocuklarımız okumaya ve yazmaya teşvik edilir, Bu açıdan şiir güzelliktir ve şiir zerafettir dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise dereceye giren okul ve öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. İlköğretim kurumları arasında iki birinci olması nedeni ile juri heyeti tarafından çekilen kura sonucu Koyunbaba ortaokulundan Osmancık belediye başkanının eşi Türkçe öğretmeni Nihal Yazıcı yönetiminde Sümeyye Aksoy Bahhattin Karakoç'un Kepez isimli şiiri ile birinci, 75 Yıl Cumhuriyet ilkokulundan Türkçe öğretmeni İlhan İpek yönetiminde Müberra Bilge Gül Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya Türküsü şiiri ile ikinci ve Öbektaş Ortaokulundan öğretmen Gökhan Müderrisoğlu yönetiminde Can Yücel'in bağlanmayacaksın şiiri ile Onur Alim Okur 3. oldu. Liseler kategorisinde ise öğretmen Fatih Özdemir yönetiminde Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya türküsü şiiri ile Osmancık İmam Hatip lisesinden Asuman Bardak birinci, Ömer Derindere Anadolu Öğretmen lisesinden Bahar Cıbır Nazım Hikmet'in Güneşi İçenlerin Türküsü ile ikinci ve Osmancık Lisesinden Öğremen Ahmet Çalkap yönetiminde Necip Fazıl Kısakürek2in Zindandan Mehmet'e mektup şiiri ile Musa Toprak üçüncü oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Fatih Üçok Nebioğlu Osmancık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title