Haberler

Ortadoğu Uzmanı Rashıd Khalıdı Boğaziçi'nde Konuşacak

Güncelleme:

Edward Said Profesörü olan Rashid Khalidi 17 Aralık Salı günü bir konferans vermek üzere İstanbul'a geliyor.

Ortadoğu tarihi uzmanı ve Columbia Üniversitesi Modern Arap Araştırmaları'nda Edward Said Profesörü olan Rashid Khalidi 17 Aralık Salı günü bir konferans vermek üzere İstanbul'a geliyor. Boğaziçi Üniversitesi'nin 150. Yıl kutlamaları çerçevesinde "Ortadoğu'da Anayasal Yönetimin Önündeki Engeller" başlıklı bir konuşma yapacak olan Khalidi, Mısır ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirecek.

Yale Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra doktorasını Oxford Üniversitesi'nde tamamlayan Rashid Khalidi, Filistin Araştırmaları Dergisi'nin editörlüğünün yanı sıra Ortadoğu Enstitüsü'nün başkanlığını yapıyor. 1991 ve 1993'te Madrid ve Washington'da yapılan Arap-İsrail barış görüşmelerinde Filistin delegasyonuna danışmanlık yapan Khalidi'nin çok sayıda kitabı ve makalesi bulunuyor. Columbia Üniversitesi'nde hali hazırda verdiği dersler arasında Modern Ortadoğu'da İslamcı Hareketler, Arap Dünyasında Milliyetçilik, Modern Filistin Tarihi, Modern Ortadoğu Tarihi bulunuyor.

17 Aralık, Salı günü saat 16:00'da Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda kamuya açık olarak yapılacak konferansın dili ise İngilizce olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Edward Said İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title