Haberler

Ormancının Ailesine Tazminat

Güncelleme:

Ağacın devrilmesi sonucu ölen Asım Çunkuş'un eşi ve 2 çocuğuna sigorta şirketi tarafından 20 bin TL vefat tazminatı ödendi.

Denizli'nin Çal İlçesi Orman İşletme Müdürlüğü'nde orman işçisi olarak çalışan ve 2 ay önce komşusuna yardım ederken üzerine ağacın devrilmesi sonucu ölen 49 yaşındaki Asım Çunkuş'un eşi ve 2 çocuğuna sigorta şirketi tarafından 20 bin TL vefat tazminatı ödendi. Tazminat çekini Döndü Çunkuş'a Öz Orman-İş Sendikası Mali Sekreteri Ali Bilgin ve Denizli Bölge Başkanı Halil Turan verdi.

Çal Orman İşletme Müdürlüğü'nde 28 yıldan bu yana orman işçisi olarak çalışan iki çocuk babası Asım Çunkuş, şubat ayında komşusuna yardım ederken kestiği ağacın üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralandı. İç kanama geçiren Çunkuş, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Öz, Orman-İş Sendikası'nın, 28 bin üyesine 2 yıldan bu yana yaptırdığı Ferdi Kaza Grup Sigortası kapsamında Asım Çunkuş'un eşi Döndü Çunkuş ile oğlu Mevlüt ve kızı Çigdem Çunkuş'a sigorta kapsamında 20 bin lira vefat tazminatı ödemesi yapıldı.

Kazada ölen orman işçisinin eşi ve çocuklarına Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Lojmanları'nda düzenlenen törenle vefat tazminatı çeki verildi. 20 bin liralık tazminat çekini Döndü Çunkuş'a Öz Orman İş Sendikası Mali Sekreteri Ali Bilgin ve Bölge Başkanı Halil Turan verdi. Ali Bilgin, üyeleri Asım Çunkuş'u rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerken, şöyle konuştu:

"Sendika olarak 28 bin üyemize 2 yıldan bu yana ferdi kaza sigortası yaptırıyoruz ve primlerini sendika olarak kendimiz ödüyoruz. Üyemizin gülen- ağlayan gözü olmalıyız. İki yıllık süreçte, üyelerimizden 16'sı ferdi kaza sigortası teminatına girecek şekilde yaşamını yitirdi. Bunlardan 14'ünün sigorta ödemelerini, merhumların geride kalan sürede varislerine teslim ettik. 15'inci Ödemeyi de bugün yapıyoruz. Dileğimiz, hiçbir üyemizin burnu kanamasın ve bizde bu törenleri yapmak zorunda kalmayalım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halil Turan Ali Bilgin Denizli Çal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title