Haberler

Organlarıyla 5 Kişiye Umut Oldu

KONYA'da geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen devlet demiryollarından emekli 62 yaşındaki Osman Tan, bağışlanan organlarıyla 5 kişiye can ve ışık olacak.

KONYA'da geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen devlet demiryollarından emekli 62 yaşındaki Osman Tan, bağışlanan organlarıyla 5 kişiye can ve ışık olacak.

Konya'da geçirdiği beyin kanaması sonucu 2 gün önce özel Medova Hastanesi'ne kaldırılan 2 çocuk babası Osman Tan, yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Kendi akrabalarının bazılarının da organ bağışı beklemesinden etkilenen aile, Tan'ın organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine Osman Tan'ın iki böbreği, karaciğeri ve korneaları başarılı geçen operasyonla alındı. Böbreğinin biri ambulansla Antalya Medical Park Hastanesi'ne, diğer organları ise nakledilmek üzere Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne gönderildi. Tan'ın, bir çocuğunun ise lösemiden yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Operasyon sonrası açıklamalarda bulunan Anestezi ve Reaminsyon uzmanı Dr. Mine Karaman, "Hastamız beyin kanaması şüphesiyle iki gün önce başka bir hastaneden bizim hastanemize sevk edildi. Tedavi altına alınan hastamızın yapılan tahlil sonuçlarında beyin ölümünün gerçekleşeceğini belirledik. Aile ilk başta organlarının bağışlamak istemedi. Ancak kendi akrabalarında da organ bekleyen kişiler olduğu için aile kararını değiştirdi ve organlarını bağışladı. Bizde başarılı geçen operasyonla hastanın iki böbreği, karaciğerini ve kornealarını çıkardık. Bu organlar 5 hastanın umudu oldu" dedi.

- Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Tan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title