Haberler

Organize Hayvancılık Bölgesine Ziyaret

Güncelleme:

Tuncay Sonel "Yöremizde böyle güzel tesislerin olması bizleri son derece mutlu ediyor.'' dedi.

Organize Hayvancılık Bölgesi Ve Uğur Süt Ürünleri Tesislerini Ziyaret

Kaymakam Tuncay Sonel beraberinde İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Ünlütürk, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Zehra Şahin, Veteriner Sağlık Teknisyeni Sadettin Yüce ile birlikte ilçedeki organize hayvancılık yapılan yerleri gezerek bilgiler aldı. Ziyarette Kaymakam Sonel ahırları gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi. Daha sonra Gökhüyük Köyüne geçen Sonel burada Süt Üreticileri Birliği Başkanı Zehra Şahin' den buraya yapılan süt toplama merkezi hakkında bilgiler aldı.

Ziyarette konuşan Kaymakam Tuncay Sonel "Yöremizde böyle güzel tesislerin olması bizleri son derece mutlu ediyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Girişimci olan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Üretim yöre ve aile ekonomisine katkı sağlamak önemli. Kendi yöremizin süt ve süt ürünlerini tüketmek çok önemli hangi şartlarda üretiliyor biliyoruz. Bizde bu girişimci arkadaşlarımızın her zaman yanındayız ve onlara destek olacağız ve sorunlarının çözümü noktasında çalışmalarımızı yapacağız" dedi.

Ayrıca ilçede faaliyet gösteren Uğur Süt ürünleri fabrikasını gezen ve yetkililerden bilgi alan Kaymakam Sonel "yöremizde böyle bir tesisin olmasından dolayı mutlu oldum. Yöremiz için çok önemli. Nasıl ki Seydişehir Küpe Balı ve paketleme tesisi için çalışmaları olduğunu belirterek Uğur markasının yanına Seydişehir Küpe Peyniri, Seydişehir Küpe Yoğurdu, Seydişehir Küpe Tereyağı gibi yöremize has markaların tescilinin alınmasının uygun olacağı, burada üretilen ürünlerin okullarımızda, yurtlarımızda ve yöremizde tüketilmesi konularında işletme sahipleri ile fikir alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tuncay Sonel Zehra Şahin Seydişehir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title