Haberler

Ordu'da 2 günlük bebeğini öldürüp gömen anneye müebbet hapis

Güncelleme:

Ordu'da evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp fındık bahçesine gömdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Bilge Ç. (28), hakkında müebbet hapis cezası verildi. Çapa, mahkemede "Hiçbir şey yapmadım. Masumum." sözleriyle kendini savundu.

Ordu'da evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp fındık bahçesine gömdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Bilge Ç. (28) müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

BEBEĞİNİ ÖLDÜRÜP KAYIP İHBARINDA BULUNDU

Altınordu'ya bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde 12 Eylül 2022'de evlilik dışı kız çocuğu dünyaya getiren Bilge Çapa, bir süre sonra bebeğin rutin kontrolleri için aile hekimliğine çağrıldı. Davet sonrası Bilge Ç., polise gidip, bebeği için kayıp ihbarında bulundu.

Ekipler, bebeğe dair iz bulamayınca araştırmayı derinleştirdi. Gözaltına alınan Bilge Ç., sorgusunda, bebeğini oturdukları evin arkasındaki fındık bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Bahçedeki aramada 2 günlük olduğu belirlenen bebeğin cesedi bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bilge Ç., 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

DOKU ÖRNEĞİNDE İLERİ DERECEDE ÇÜRÜME

Soruşturmada, DNA testi yapılmak üzere bebek ve Bilge Ç. ile ilişkisi olduğu ileri sürülen S.Ö.'den doku örneği alındı. Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi'nde yapılan DNA profil karşılaştırılması sonucunda şüpheli ile S.Ö.'nün yüzde 99,99 ihtimalle bebeğin biyolojik anne ve babası olabilecekleri tespit edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 1'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu da bebeğin ölümüne ilişkin rapor hazırladı. Raporda, ileri derecede çürüme nedeniyle bebeğin ölüm nedeninin tespit edilemediği belirtildi.

"HİÇBİR ŞEY YAMADIM, MASUMUM"

Bilge Ç. hakkında 'alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Çapa, ilk duruşmada delillerin toplanması, suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması ve tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınıp, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bilge Ç. 4'üncü duruşmada yeniden tutuklandı. Çapa, bugün 7'nci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Bilge Ç. ile taraf avukatları katıldı.

Mahkemede son sözleri sorulan tutuklu sanık Bilge Ç., beraatini talep ederek, "Hiçbir şey yapmadım. Masumum. Başka söyleyecek bir şeyim yok" dedi. Öte yandan İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan Bilge Ç. için istenen akıl sağlığı raporu da mahkemeye iletildi. Raporda Bilge Ç.'nin cezai sorumluluğunun tam olduğuna yer verildi. Taraf avukatlarını da dinleyen mahkeme heyeti, Bilge Ç.'ye 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ordu Mahkeme Adli Tıp Ceza Suç Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Oğuzsoyu:

bu olayda sol kesime göre, imam hatipler ve hocalar hacılar suçlu....!

14
13
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

imam nikahı evlilikte resmi sayılmadığı icin evlilik dışı sayılır sol kesime göre evladım

yanıt10
yanıt5
Volkan ÖZGÜN:

Tutan come on hoca. Sağ kesime göre de sol kesime göre de resmi nikâh yoksa evlilik dışıdır.

yanıt8
yanıt3
Narter Nart:

Sağ kesimde sol kesimde evlilik dışı birliktelikleri severler...yaparlar. Kendilerine göre kutsallar. yani bu işin sağı solu yoktur.

8
2
yanıtYanıtla
Duygu Deniz:

kısasa kıssas olsa keşke cezasını çeksin

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title