Haberler

Öldüren İhmal: 40 İşçi Tek Çıkış!

Güncelleme:

Esenyurt'ta 11 işçinin yanarak hayatını kaybettiği alışveriş merkezi şantiyesinde büyük ihmal.

Esenyurt'ta bir alışveriş merkezinin inşaat şantiyesinde, işçilerin yatakhane olarak kullandığı naylon çadırlarda çıkan yangında 11 işçinin hayatını kaybetmesi sonrasında konuyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, şantiye bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

Çelik, burada "Görülen ilk eksiklik; 40 işçinin kaldığı bir çadırda tek bir çıkış alanı değil karşılıklı çıkış alanı olması gerekiyor. Bunun olmadığını gördük. Malzemeler yanmaya müsait. Konteynerlerin olduğu yerde bir sıkıntı yok" dedi.

Çelik, "Bu işyeriyle ilgili ruhsatından denetimine kadar bir rapor alacağız ve gerekli açıklamaları daha detaylı şekilde yapacağız" diye konuştu.

Çelik, Türkiye'nin iş güvenliği yasasına ihtiyacı olduğunu belirterek yeni iş sağlığı mevzuatının yakında yürürlüğe gireceğini ifade etti.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Öte yandan görgü tanıklarından işçi Süreyya Deviklioğlu, olay anını anlattı:

"Bir beş dakikada alev, her tarafı aldı. Bize haber geldi; yangın var, diye. Yukarı çıktık, zaten itfaiye geldi bir 15 dakika sonra. 3 tane elektrikli ısıtıcı vardı. Sıkça kullanılıyordu. Kaldırmadı herhalde. Koyteyner'da kalıyordu bazı arkadaşlar. Onlar başka şirketten. Konteyner daha iyi aslında. Çadır tehlikeli. Çadır çok hızlı yanıyor. Konteyner olsa böyle olmazdı"

'BU CİNAYETLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Öte yandan, olayın hemen ardından bölgeye giden İstanbul bağımsız milletvekili Levent Tüzel'se işçilerin, korunmasız şartlarda çalışmak zorunda bırakıldığını belirterek "Geçtiğimiz günlerde yine baraj inşaatında 10 işçi hayatını kaybetti. Maraş Afşin'de, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, hâlâ toprak altında olan işçiler var. Bugün de 11 işçi arkadaşımız hayatını kaybetti. Bu cinayetlerin takipçisi olacağız. İşçilerin, işçi ailelerinin, Türkiye işçi sınıfının başı sağolsun" dedi.

İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

İstanbul Valiliği, Esenyurt'ta inşaat çadırında çıkan yangında ölen 11 işçinin isimlerini açıkladı.

Ölen işçilerin isimleri şöyle:

Fatih Acun, Ahmet Keskin, Bayram Ege Pehlivan, Çetin Çoşgun, Seyfettin Topal, Abdurrahman Demir, Sevdin Özen, İsa Topal, Ahmet Yahal, Barış Kıyak, Hakim Alican,

Kaynak: Güncel

Faruk Çelik Esenyurt İstanbul Türkiye Güncel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title