Haberler

Oktay Kaynarca: Şarkı Söylemek Çok Özel Bir Yetenek

TÜRKİYE Kalp Vakfı yararına hazırlanan '12 Kalp' isimli albümde Neşet Ertaş'ın 'Niye Çattın Kaşlarını' türküsünü söyleyen oyuncu Oktay Kaynarca, "Şarkı söylemek çok özel bir yetenek" dedi.

Türk Kalp Vakfı yararına hazırlanan, kısa süre önce müzik marketlerde yerini alan albümde, Oktay Kaynarca'nın yanı sıra tanınmış sanatçılar Erkan Petekkaya, Deniz Çakır, Gizem Karaca, Emre Karayel, Özge Gürel, Kadir Doğulu, Murat Han, Aslıhan Gürbüz, Çiğdem Batur, Gözde Mukavelat ve Emir Berke Zincidi seçtikleri şarkıları seslendirdi. Yapımcılığını Samsun Demir'in üstlendiği "12 Kalp" albümü DMC etiketi müzik marketlerde yerini alan çalışma ile ilgili konuşan Oktay Kaynarca, Türk Kalp Vakfı yararına getirilen teklife duyarsız kalamadığını, Mazlum Çimen ile çalışmaya başladıklarını söyledi.

Kaynarca, şöyle dedi:

"Şarkıcılık bana başka bir şeymiş gibi geliyor. Herhalde onlar da oyuncular için öyle düşünüyorlar. Şarkı söylemek çok zor, çok özel bir yetenek. Zırt diye şarkı söyleyen insanlara hayran oluyorum. Bir günde stüdyoya sabah girdik, akşama doğru bitirdik. Seviyordum zaten o türküyü şarkıyı. Mazlum, güzel de aranje etti. İyi bir çalışma oldu diye düşünüyorum. Herkes bir şey yapma isteğiyle bir araya gelmişti. 'Muhteşem şarkılar söyleyeceğiz, bundan sonra biz de varız diye bir iddia yok."

Oktay Kaynarca, Erkan Petekkaya'nın güzel şarkı söylediğini, kendisinin 2004'te hazırladığı şiir albümünde bir iki türkü mırıldandığını anlatırken, "Şarkı, türkü söylemeye sıcak bakmıyorum. Herkes işini yapmalı. Ama bu aynı zamanda işimizin de bir parçası aslında. Oyuncu şarkı söyleyebilmeli. 'Kulaksız' bir oyuncu mümkün değil, olamaz. Bu albüm, bundan sonra hayatıma şarkıcı olarak devam edeceğim anlamında değil tabii. Ama bir projenin içerisinde olabilir. 'Haydi' denilince şarkı söyleyemem. Konsantre olmam veya çakır keyif olduğumda belki. Müziği her yerde dinliyor, hayatıma sokmaya çalışıyorum. Müziğin insan yaşamı üzerinde çok etkisi var. Çok başka bir şeye dönüştürebiliyor insanı. Her tür müziği dinlerim. Müzik değiştirir" dedi. Kaynarca, bir soru üzerine dizide çok iyi, uyum içerisinde bir ekiple çalıştıklarını, yaptıkları işi, maraton olduğunun bilincinde olduklarını, geçmiş ile bugün arasında çok şey değiştiği halde çalışma saatlerinin aynı olduğunu ekledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Kalp Vakfı Erkan Petekkaya Oktay Kaynarca Neşet Ertaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title